Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2012. Április 26. 14:05, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Megemelték a Tisza-tó vízszintjét

Megemelték a Tisza-tó vízszintjét

Egy méterrel megemelték a nyári szezonra a Tisza-tó vízszintjét – mondta a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-nek.

Nagy Réka elmondta: a Tiszán levonuló kisebb árhullám miatt a szokásosnál kissé tovább tartott a vízszint megemelése a 124 négyzetkilométernyi vízfelületen. A feltöltést március végén kezdték meg napi 5-7 centiméterrel. A műveletet április elején egy kisebb árhullám miatt megszakították, így a feltöltés április közepéig elhúzódott, ekkor érte el a Tisza-tó a 725 centiméteres nyári vízszintet.

Amennyiben szükséges, a Tisza-tó vízszintjének további 5-10 centiméteres emelésével plusz 5-10 millió köbméter vizet lehet tartalékolni öntözési és vízpótlási célokra – jelezte a vízügyi sajtóreferens.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 25. 18:29, hétfő | Belföld

Februártól emelkedik a minimálbér

Február 1-jétől a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent

2021. Január 25. 18:04, hétfő | Belföld

Felmondása megírására kényszerítették munkatársukat

Három nő ellen vádat emeltek Zalában, mert addig nem engedték távozni egy kolléganőjüket, amíg meg nem írta a felmondását - tájékoztatta a vádiratról a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. Január 25. 14:43, hétfő | Belföld

Oltás után lehet enyhíteni a vendéglátóhelyek korlátozásain

Két vendéglátóhelyet ideiglenesen bezártak a hétvégén a járványügyi szabályok megsértése miatt, e szabályok bevezetése óta összesen 119 ilyen eset volt

2021. Január 25. 13:08, hétfő | Belföld

Szlávik János: az orosz vakcina ugyanolyan elven működik, mint az AstraZeneca

Ugyanolyan elv alapján működik az orosz Szputnyik V vakcina, mint az AstraZeneca oltóanyaga - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.