Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 05. 14:01, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Meghosszabbították a fizetési haladékot a Pápa-Ser Kft. hitelezői

Meghosszabbították a fizetési haladékot a Pápa-Ser Kft. hitelezői

A november 11-én lejáró fizetési haladék meghosszabbításáról és az egyezség átdolgozásáról döntöttek a Pápai Hús 1913 Kft. leányvállalata, a csődeljárás alatt álló sertéstenyésztéssel foglalkozó Pápa-Ser Kft. hitelezői csütörtökön az első csődegyezségi tárgyaláson Pápán.

A cég fizetési moratóriuma november 11-én lejár, de mivel a hitelező bank (mint a biztosított hitelezők egyedüli képviselője) belső döntési mechanizmusához több idő kell, a reorganizációs tervben szereplő vagyonelemek sorsával kapcsolatos döntéseket nem tudták volna meghozni, szükség van a moratórium meghosszabbítására - mondta Uzsoky András, a tulajdonos Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek a tárgyalás után.
A hitelezők ezért úgy döntöttek csütörtökön, hogy a fizetési haladékot január 31-ig meghosszabbítják, s annak lejárta előtt újabb egyeztetést tartanak.
Uzsoky András tájékoztatása szerint a Pápa-Ser Kft. a Magyar Fejlesztési Banktól 900 millió forint hitelt kapott, emellett a Pápai Hús 1913. kft. hiteléért is készfizető kezes; a csődeljárás alatt álló cég ezen felül 465 millió forinttal tartozik a nem biztosított hitelezőknek, beszállítóknak.
Az első csődegyezségi ajánlat öt százalék készpénzt tartalmazott, a tartozás további negyven százalékát ingatlan értékesítésből rendezné a kft. 2014 év végéig; az adós cég a tartozás többi részének elengedését kérte.
A Pápa-Ser Kft. tulajdonosa és menedzsmentje úgy gondolja, a következő egyeztetés november közepén jöhet létre - mondta végül Uzsoky András.

Címkék: Gazdaság-húsipar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során