Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2020. Február 11. 17:23, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-SOPRON megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megint pusztított a szél a megyében, és még nincs vége

Megint pusztított a szél a megyében, és még nincs vége

A megyénkre még szerdára is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Hétfőn Győr-Moson-Sopron megyében a szeles időjárás miatti káresetekhez hússzor vonultak a tűzoltók. Az esetek felében kidőlt fák okoztak forgalmi akadályt, lehasadó ágak veszélyeztettek vezetékeket, de épületkárokról, és kidőlt villanyoszlopról is érkezett bejelentés. A győri, pannonhalmi, mosonmagyaróvári és soproni hivatásos tűzoltók mellett a pannonhalmi, fertőrákosi és fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók is segítették a károk felszámolását.

Kedden sem hagyott alább megyénkben a viharos szél, ezért reggel óta folyamatosan riasztják a tűzoltókat. Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron és környékén is dolgoznak a káreseteknél, a megbontott háztetőkhöz és a kidőlt fákhoz riasztják az egységeket. Fertődön a Vasút soron kidőlt fenyőfa okozott forgalmi akadályt, Máriakálnokon és Dunaremetén egy-egy fa dőlt melléképületre, Győrben a Győri úton egy társasház tetejét bontotta meg a szél, Sopronban az Ív utcában cserepeket sodort le a szél a járdára, Fertőboz közelében egy villanyoszlopot döntött ki, Mosonszentmiklóson egy ház kéményét döntötte le a szél. Győrben a Híd utcai rendelő tetejét bontotta meg a szél mintegy 100 m2-en. A hivatásos tűzoltók munkáját több helyen az önkéntes tűzoltók is segítik.

Sajnos az előrejelzések szerint még mindig nincs vége. Még szerdára is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a megyénkre az Országos Meteorológiai Szolgálat, 70 km/h-t meghaladó széllökések várhatók.

Címkék: szél, szélvihar

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 16:00, kedd | Helyi

Tizenkettedszer találkoztak a lovasok Győrsövényházon

XII. Lovastalálkozó Győrsövényház.

2020. Július 14. 13:00, kedd | Helyi

Szülők iskolája Szanyban

Meseolvasás és szeretetnyelv

2020. Július 14. 09:00, kedd | Helyi

Sikeres csörlővizsgát tettek a Rábaközi Önkéntes Mentőszervezet tagjai is

Tíz mentőszervezet huszonöt tagja vett részt a regionális vizsgán Győrben

2020. Július 13. 16:00, hétfő | Helyi

Szúnyoggyérítés lesz a héten több rábaközi településen

Földi kémiai gyérítést végeznek.