Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Október 26. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Megjelentek a tűzifával trükköző csalók

Megjelentek a tűzifával trükköző csalók

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a tüzelőanyagokkal kapcsolatos csalásokra hívja fel a figyelmet.

Az elmúlt héten a Győri Rendőrkapitányságon két sértett tett feljelentést ismeretlen tettes ellen tűzifával kapcsolatos csalás miatt. A módszer, amivel az ismeretlen becsapta áldozatait mindkét esetben hasonló volt. Az egyik helyi napilapban kínált a csaló tűzifát akciós áron. A megadott telefonszámon megbeszélte a vásárolni szándékozó sértettel, hogy milyen fát tud szállítani, majd előre utalással kérte a fűtőanyag vételárát. A megbeszélt napon aztán nem vitte ki a fát és a sértettek hiába hívták a megadott telefonszámot, azon addigra már senkit sem értek el.

A hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében a megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbiakat javasolja a lakosságnak:

A fűtési szezon kezdetével a megfelelő tüzelő beszerzése jelentős kiadást jelent a háztartások számára. Ebben az időszakban számítani lehet a tűzifával „trükköző” csalók megjelenésére.

Fontos, hogy a tüzelő beszerzésekor tisztában legyünk a realitásokkal, őrizzük meg egészséges bizalmatlanságunkat a piaci árnál jóval kedvezőbbnek tűnő ajánlatokkal szemben!

A vásárlást megelőzően tájékozódjunk, ismerjük meg a tűzifa kereskedők által használt, és alkalmazott főbb fogalmakat, mértékegységeket (pl. rönkfa, kugli, hasogatott, ömlesztett, mázsa, köbméter, erdészeti köbméter, fafajták stb.), melyhez kérjük megbízható szakember (pl. erdész) segítségét!

Minden esetben a telephellyel és hiteles mérőeszközzel rendelkező kereskedőket részesítsük előnyben!

A házaló árusok „kedvező” ajánlatait mindig fenntartásokkal kezeljük!

A kiszállítás időpontját célszerű előre egyeztetni, fontos, hogy a lerakodásnál családtagunk, rokonunk, megbízható szomszédunk is jelen legyen!

Soha ne utaljuk előre a vételárat! A fát csak akkor fizessük ki, ha az a megrendelésünknek megfelelő minőségű, fajtájú és mennyiségű!

Otthonunkba idegeneket ne engedjünk be, célszerű a megbeszélt vételárat előre összekészítenünk!

Címkék: csaló, tűzifa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.