Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Március 14. 14:24, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Megkezdi az aláírásgyűjtést a Fidesz a rezsicsökkentés megvédéséért

Megkezdi az aláírásgyűjtést a Fidesz a rezsicsökkentés megvédéséért

A hétvégén megkezdi aláírás-gyűjtési akcióját a Fidesz a rezsicsökkentés megvédése érdekében - közölte a párt ügyvezető alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

Kósa Lajos elmondta: az aláírás-gyűjtési ívek nyilvántartásba vételi kérelmét még csütörtökön eljuttatják Péterfalvi Attilának, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének. Megjegyezte, az aláírók biztosak lehetnek abban, hogy a Fidesz a törvényeknek megfelelően kezeli majd az adatokat. Arra a kérdésre, hogy mennyi aláírást terveznek összegyűjteni, azt válaszolta, minél többet, de másfél-kétmilliót már nagy sikernek tartana.
Az aláírásgyűjtő íveken - amelyekkel a Fidesz tagjai és szimpatizánsai járják majd az országot - az olvasható: "Követeljük, hogy a magyar parlament minden külföldi és belföldi nyomás ellenére tartson ki a rezsicsökkentés mellett!"
A Fidesz eltökélt, és végrehajtja a rezsicsökkentést - jelentette ki Kósa Lajos.
A kormánypárt alelnöke a tájékoztatón részsikernek nevezte, hogy elállt a Magyar Energia Hivatal ellen a rezsicsökkentés ügyében indított pertől a Tigáz.
"Van olyan szolgáltató, amelyik belátta, hogy az a küzdelem, amit folytat a bíróságon, csak pirruszi győzelem lehet" - fogalmazott a politikus, szavai indoklásaként pedig emlékeztetett: a parlament csütörtöki döntésével átalakította és rendeletalkotási joggal ruházta fel az energiahivatalt.
Jelezte azt is, hogy a víz-, a csatorna-, a szemétszállítási és a kéményseprési díjak, valamint a PB-gáz-palackok árának nyári csökkentésére vonatkozó konkrét javaslatukat áprilisban teszik meg.
A Fidesz hétfőn jelentette be aláírás-gyűjtési akcióját, miután - mint arról a Napi Gazdaság beszámolt - első fokon a gázszolgáltatóknak adott igazat a Fővárosi Törvényszék a Magyar Energia Hivatal rendszerhasználati díjakat meghatározó rendeletével szemben indított bírósági felülvizsgálat során.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során