Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Július 29. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Megkezdődött a folyószámla-kivonatok és a pótlékértesítők kiküldése

Megkezdődött a folyószámla-kivonatok és a pótlékértesítők kiküldése

Október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését.

Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint ezer forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van. A NAV az egyenleg megállapításánál az adófolyószámla 2013. december 31-ei állapotát veszi alapul. A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt csak az találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét nem vagy csak késedelmesen teljesítette, és ezért 2013-ra vonatkozóan késedelmi pótléka keletkezett.

Azok az adózók, akiknek 2014. január 1. és június 10. között legalább egy elektronikusan benyújtott és feldolgozott bevallása vagy adatszolgáltatása volt, elektronikus bevallóknak számítanak, így papíron nem kapnak folyószámla-kivonatot és késedelmipótlék-értesítőt sem. Ők az ügyfélkapus regisztrációt követően már a netes felületen folyamatosan nyomon követhetik folyószámlájuk alakulását, és, ha 2013-ra vonatkozóan késedelmi pótlékkal érintettek, akkor július végétől megtekinthetik késedelmipótlék-levezetésüket is. A késedelmi pótlék megfizetési határideje 2014. november 17.

Győr-Moson-Sopron megyében tavaly 50.982 darab folyószámla-kivonatot küldött ki a NAV, melyből 47.740 darab pótlékértesítőt is tartalmazott, 37.535 elektronikus bevalló pedig az interneten kérdezhette le adófolyószámlája adatait. A tavalyi folyószámla-kivonatokra és pótlékértesítőkre mindössze az érintettek 0,6 százaléka (496 adózó) tett észrevételt.

A folyószámla-kivonat, illetve a pótlékértesítő átvétele után az adózónak célszerű azt a kivonat mellékleteként megküldött „Tájékoztató” segítségével saját nyilvántartásával összehasonlítani. Eltérés esetén észrevételt tenni személyesen az ügyfélszolgálatokon, telefonon a 40/20-21-22 számon a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerén (ÜCC) keresztül, vagy írásban lehet. Ehhez a NAV honlapjárólletölthető „Folyószámla-kivonatra észrevétel” elnevezésű nyomtatvány nyújt segítséget.

NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból