Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Július 30. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Megkezdődött az adószámla-értesítők kiküldése

Megkezdődött az adószámla-értesítők kiküldése

Közel másfél millió magánszemélyt és egyéni vállalkozót értesít a NAV elmúlt évi adó-, illetve vámtartozásáról vagy túlfizetéséről.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a napokban megkezdte azoknak a magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak az értesítését, akiknek az adószámláján az elmúlt évről tartozás vagy túlfizetés van.

Értesítéstaz kap, akinek

  • legalább egy adónemben ötezer forintnál több tartozása vagy
  • ezer forintnál több túlfizetése van.

Késedelmipótlék-értesítőtis kap az, aki tavaly fizetési kötelezettségét nem, vagy csak késedelmesen teljesítette, és emiatt legalább ötezer forint késedelmi pótléka keletkezett.

Az ügyfélkapus regisztrációvalrendelkezők tárhelyére 2020. július 23. és 29. között érkezett meg a NAV tájékoztatója arról, hogy adószámlájuk tartozást vagy túlfizetést mutat, vagy arról, hogy a hivatal késedelmi pótlékot számított fel.

Annak a mintegy félmillió értesítendő magánszemélynek,akik még nem rendelkeznek ügyfélkapuval, a NAV postázza az adószámla-kivonatot és a pótlékértesítőt. Ők szeptember elejétől számíthatnak az értesítések megérkezésére.

A NAV azt ajánlja, hogy aki még nem nyitott ügyfélkaput, tegye meg, hiszen ennek birtokában bármikor megtekinthető a naprakész adószámla.

Az adózók az adószámlájukat – az értesítéstől függetlenül is – bármikor megtekinthetik azeBEV PortálSzolgáltatásokmenüpontjában, miután aKözponti Azonosítási Ügynökön(KAÜ) keresztül belépnek a portálra.

Az adószámla lekérdezéséhez a portálon azAdószámla és pótlékadatokszolgáltatásAdószámlafunkcióját kell kiválasztani. Ha a lekérdezett adószámla minden adónemében rendezett, akkor érdemes ellenőrizni a 2019-re felszámított pótlékot is.

A részletes pótléklevezetést a gazdálkodók 2020. június 10-től, a magánszemélyek és egyéni vállalkozók 2020. szeptember 9-től kérdezhetik le, azAdószámla és pótlékadatokszolgáltatásPótléklevezetésfunkciójával.

A tartozást bankkártyás befizetéssel, átutalással, valamint csekken lehet befizetni. A befizetési módokban a NAV honlapján, aSzolgáltatások - Számlaszámokútvonalon elérhető,„Ki hogyan fizethet a NAV-nak?”című tájékoztatás, továbbá a35. számú, Bankkártyás adófizetés című információs füzetsegít.

Túlfizetés esetén a többlet visszatérítése a2017 számú nyomtatványonkérhető.

További információk a NAV honlapján elérhetőADÓSZÁMLA információs oldalontalálhatók.

Az ügyfelek, kérdéseikre leggyorsabban a 06 (80) 20-21-22 telefonszámon, a NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerben (ÜCC) kaphatnak választ, ehhez ügyfélazonosító szám (PIN kód) vagy részleges kódú telefonos azonosítás szükséges. A PIN-kód legegyszerűbben az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA) igényelhető a TEL nyomtatványonitt, ahol belépéskor az ügyfélkapus azonosító adatok megadása után a telefonos ügyintézési kérelem azÚj nyomtatvány/Kérelmek/TEL adatlapkiválasztásával és kitöltésével indítható el. Az alkalmazás természetesen mobil eszközön is működik.

A NAV ezúton is köszöni ügyfelei együttműködését!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 16:00, kedd | Helyi

Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok indultak a megyénkben is

Mutatjuk a kormányablakbusz októberi megyei menetrendjét.

2020. Szeptember 29. 13:00, kedd | Helyi

Új főmérnök a Pannon-Víz Zrt.-nél

A társaság műszaki egységeinek vezetője.

2020. Szeptember 29. 09:00, kedd | Helyi

A premontrei rend csornai emlékei és jelene

A járványügyi helyzetre tekintettel a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

2020. Szeptember 28. 16:00, hétfő | Helyi

Ittas sofőröket fogtak a csornai és a győri rendőrök

Iszik, vagy vezet?