Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Április 28. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Megkezdte az adóhivatal az egyszerűsített bevallás ajánlatok postázását

Megkezdte az adóhivatal az egyszerűsített bevallás ajánlatok postázását

Országosan több mint 325 ezren, míg a Nyugat-dunántúli régióban több mint 28 ezren várhatják, hogy április 30-ig a postás házhoz hozza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevallási ajánlatát.

Több mint 350 ezren – ebből több mint 30 ezren a Nyugat-dunántúli régióból – bízták a NAV-ra személyijövedelemadó-bevallásuk elkészítését. A munkáltatói és kifizetői adatszolgáltatások és érvényes nyilatkozatok alapján végül csaknem 325 ezren feleltek meg a jogszabályban előírt feltételeknek. Országosan mintegy tízezren – akik rendelkeznek Ügyfélkapuval – elektronikusan, a többiek pedig tértivevényes levélben kapják majd meg április 30-ig a 1353E jelű egyszerűsített bevallást.

A bevallás kézhezvétele után mindenkinek össze kell hasonlítania a bevalláson szereplő adatokat az igazolásain szereplő adatokkal. Aki nem talál eltérést, annak további teendője nincs, hiszen vissza sem kell küldeni a bevallást a NAV-nak.

Aki azonban módosítja a bevallás adatait, vagy – üres sorok esetén – kiegészíti azt, annak 2014. május 20-ig kell visszaküldenie egyszerűsített bevallását. A számításokat nem kell újra elvégezni, ezt megteszi a NAV, és ennek eredményéről 2014. június 20-ig levélben értesíti az adózót.

Aki elfogadja a NAV ajánlatát és fizetendő adója keletkezett, annak az adót 2014. május 20-ig kell befizetnie, ha visszajár neki adó, azt a NAV 2014. május 20-át követő 30 napon belül utalja ki. Akinek a NAV bevallási ajánlatát kiegészítenie vagy javítania kell, annak az adót a javításról szóló levél kézhezvételétől számított 30 napon belül kell befizetnie, ha pedig visszajáró adója keletkezett, akkor azt a javítás utáni értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül kapja meg.

Aki a visszaigényelhető összeg kiutalását kéri, annak azt a bevallás főlapján jeleznie kell, valamint az utaláshoz szükséges pénzforgalmi számlaszámot (bankszámlaszámot) vagy postai címet fel kell tüntetnie.

A befizetéshez segítséget nyújt a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) található „NAV adózási számlaszámok és adónemek érvényes jegyzéke”.

NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.