Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 31. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Megszaporodtak a kerékpáros balesetek

Megszaporodtak a kerékpáros balesetek

Kerékpáron is biztonságban!

Az igazi jó idő beköszöntével egyre többen ülnek biciklire, erre tekintettel a járművezetőknek is nagyobb figyelemmel kell lennie az utakon. A rendőrök közelről látják azokat a baleseteket, amelyekben kerékpáros az érintett – legyen okozója, vagy vétlen áldozata az esetnek – és ezeket elemezve elmondható, hogy tízből nyolc-kilenc esetben a kétkerekű vezetője sérül meg.

Egy kerékpáros – ugyanúgy, mint a gyalogos – a közlekedés legvédtelenebb résztvevője. A bicajozókat nem védhetik a passzív biztonsági eszközök, mint az autósokat. A balesetek bekövetkezésének leggyakoribb oka az elsőbbségi szabályok megszegése. Sok balesetveszélyes helyzet alakul ki a kerékpárosok által is használt körforgalmakban, gyalogátkelőhelyeken, ahol nem egy esetben szabálytalanul haladnak át a biciklivel. Nem győzzük elégszer felhívni a figyelmet, hogy a KRESZ szabályok betartása a kerékpározóknak is kötelező!

  • A rendőrség javasolja, hogy kerékpározás közben használjanak védőfelszereléseket, amelyek az esetleges sérüléstől megóvják testi épségüket.
  • Biciklivel éjszaka és korlátozott látási viszonyok között csak akkor szabad közlekedni, ha a jármű megfelelően ki van világítva!
  • Lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a kerékpárosnak fényvisszaverő mellényt, ruházatot kell viselnie!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 16:00, szerda | Helyi

Állásajánlat Csornán

Jelentkezzen!

2024. Július 17. 13:00, szerda | Helyi

Kánikulában még jobban figyelni kell a biztonságos közlekedésre!

...hogy mindenki hazaérjen.

2024. Július 17. 09:00, szerda | Helyi

Ingyenes ideiglenes parkoló Csornán

Tájékoztató

2024. Július 16. 16:00, kedd | Helyi

Kalandozzunk meseországban!

Mesedélelőtt a csornai könyvtárban.