Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 29. 14:06, szerda | Belföld
Forrás: mti

Megszökött a rendőrségi zárkából egy visszaeső tolvaj – Vádat emeltek

Megszökött a rendőrségi zárkából egy visszaeső tolvaj – Vádat emeltek

Vádat emeltek egy lopások miatt többszörösen visszaeső férfi ellen, aki a rácsok lefeszítésével megszökött a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság zárkájából, de a belső udvarból már nem tudott kijutni.

- tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t. Pirger Csaba az augusztus 3-án történt esetről azt közölte: a lopások és rablás miatt őrizetbe vett 27 éves férfi a rendőr-főkapitányság zalaegerszegi, Balatoni úti épületének egyik zárkájában helyezték el. A férfi a délelőtti órákban kifeszítette a falból a belső fémrácsot, majd a műanyag ablakot is kiszedte a helyéről, a nyíláson keresztül pedig lábbal lerúgta a külső rácsot.

Kimászott a belső udvarra, de közben megszólalt az ablak elé kívülről elhelyezett riasztó, így a rendőrök észrevették a szökést. A férfi először az elektronikus zsilipkapun keresztül próbált az udvarról kijutni, de amikor ez nem sikerült, a riasztóberendezés tartóelemein felmászott a fogda lapos tetejére. Innen a rendőrkutyák kenneljeihez jutott, ezért visszafordult, és egy elektromos kábelen újból lemászott az udvarra.

Az udvarból a Kis utcai kerítés felé futott, de addigra több rendőr is utolérte. Miután elfogták, visszavitték a fogda épületébe. A vádirat szerint a szökni próbáló férfi alig tíz nappal korábban került szabadlábra legutóbbi előzetes letartóztatásából, de ezt követően is lopásokból próbálta eltartani magát, az ellopott értékeket ismeretleneknek pénzért értékesítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.