Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Január 07. 14:22, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megszünteti a bor forgalomba hozatali járulékát a kormány

Megszünteti a bor forgalomba hozatali járulékát a kormány

A kormány megszünteti a bor forgalomba hozatali járulékát, az Agrármarketing Centrum helyett pedig a jövőben a Magyar Turizmus Zrt.-vel végeztetné el a hazai borok népszerűsítésével kapcsolatos feladatokat.

A Magyar Nemzet lap információi szerint a kormány december végi ülésén döntött arról, hogy az agrár- és bormarketing-tevékenységgel kapcsolatos feladatokat az Agrármarketing Centrum helyett a Magyar Turizmus Zrt. lássa el a vidékfejlesztési miniszter szakmai felügyelete alatt. A döntés következtében az országgal kapcsolatos marketingtevékenységek egy kézben összpontosulnak. A szervezeti átalakulás részleteit március 31-ig fogják kidolgozni.

A kormány egyúttal arra is utasította a vidékfejlesztési minisztert, hogy készítse elő a jogszabályokat a bor forgalomba hozatali járulékára fizetett kötelezettség megszüntetésére. A kormány a döntéssel a vállalkozások terheit szeretné csökkenteni.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.