Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Május 09. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Megszüntetnék a különadókat

Megszüntetnék a különadókat

A kormány az idei év végével teljes egészében megszüntetné az átmeneti jelleggel bevezetett, a kiskereskedelmet, a telekommunikációs szektort, illetve az energiaszektort terhelő különadókat.

A lehetőségek függvényében megkezdi a pénzügyi szervezeteket terhelő különadó fokozatos kivezetését.

E folyamat első lépéseként 2012. december 31-ével megszűnik a biztosítóintézetek különadó-fizetési kötelezettsége, a hitelintézetek pedig a Bankszövetséggel kötött megállapodás értelmében a jövő évtől már legfeljebb csak a jelenlegi adómérték felét fogják fizetni. Ezzel egyidejűleg a Nemzetgazdasági Minisztérium egyeztet a Bankszövetséggel arról, hogy hogyan lehetne a gazdaságpolitikai célokhoz jobban illeszkedő olyan adószerkezetet kialakítani, amellyel a pénzügyi intézmények is megfelelő részt vállalnak a közterhekből. A Széll Kálmán Terv 2.0 keretében bevezetésre javasolt adónemek illeszkednek a kormány azon elképzeléséhez, hogy az adórendszer súlypontja a jövedelmeket terhelő adókról egyre inkább a fogyasztási, forgalmi típusú adókra helyeződjön át - tájékoztatott a nemzetgazdasági tárca.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.