Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Április 11. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Hejner Bettina

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatnak

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatnak

Nyílt nap a Kapuvári Kéz-Mű Kft-nél

A Kapuvári Kéz-Mű és Szociális Foglalkoztató Nonprofit Közhasznú Kft. vállalati nyílt nap keretein belül tartott előadást majd gyárlátogatást a csornai Arany János EGYMI diákjainak. A találkozó az iskola és a cég között létrejövő együttműködési megállapodás eredményeként valósulhatott meg. A nyílt nap fő célja a választási lehetőségek megvilágítása volt a hátrányos munkaképességű fiatalok számára.

A diákoknak a csornai iskolában eltöltött évek alatt lehetőségük van a 8 általános iskolai képzés elvégzése után 2 éves OKJ szakmai képzés letételére. Jelenleg 3 típusú képzés elvégzése szerepel az iskola képzési palettáján: textiltermék-összeállító, parkgondozó és sütőipari-gyorspékségi munkás. Az itt végzett diákokat szívesen fogadják a kapuvári Kéz-Mű Kft-nél.

A találkozón 15 diák vett részt. Először egy előadáson megismerhették a kapuvári céget és a jelentkezés feltételeit, majd a termelési vezető körbe vezette őket a gyár területen. Itt az egyes munkafolyamatokat mutatták be: a varrodában a szitanyomás technikájával, a szereldei műhelyben a bontás technikájával ismerkedhettek meg. A nyílt nap végén a a diákoknak egy feladatot kellett végrehajtaniuk, fajták alapján kellett csoportosítaniuk a különböző anyagokat. Ezt a feladatot örömmel és gyorsan sikerült végrehajtaniuk.

A cég állást biztosít a megváltozott munkaképességű embereknek. 4-6-8 órában tudnak munkavállalókat alkalmazni, munkaidejüket a betegséghez mérve állapítják meg. A Kéz-Mű Kft. plusz juttatásai között szerepel a munkaruha biztosítása, az utazási támogatás és a Cafeteria. A dolgozókat rehabilitációs tanácsadás is segíti, életvezetési tanácsokkal látják el őket, segítenek a rehabilitációs ügyek intézésében, szakorvosok keresésében.

Az együttműködési megállapodás biztosítja, hogy minden évben megrendezik a nyílt napot az iskola tanulói részére. A cég jövőbeni tervei között szerepel további nyílt napok szervezése, amelyekre a helybeli és a környékbeli lakosokat várják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.