Városlista
2021. szeptember 27, hétfő - Adalbert

Hírek

2012. Február 28. 14:11, kedd | Helyi
Forrás: OrientPress

Megvan a kórház-államosítási lista

Megvan a kórház-államosítási lista

Véglegessé vált a lista a május elsején államosítandó városi kórházakról: eszerint a csornai Margit kórházzal együtt 16 intézményt vesz át az állam.

A csornai, a debreceni, az edelényi, a kazincbarcikai, a kisbéri, a kalocsai, a komáromi, a komlói, a körmendi, a makói, a miskolci, a marcali, a mohácsi, a nagyatádi, a tapolcai, valamint a vásárosnaményi városi kórház érintett az átszervezésben- írja a Világgazdaság.

Ezekben hamarosan teljes egészében vagy részben megszűnik az aktív betegellátás, emiatt több mint kétszázezer embernek kell majd messzebbre utaznia egyes nagyobb műtétekhez. Az egészségügyi államtitkárság érvei szerint ugyanakkor ezek az emberek magasabb színvonalú és biztonságosabb ellátást kapnak majd, hiszen jobban felszerelt, nagyobb betegforgalmú, így nagyobb tapasztalattal rendelkező kórházakban fogadják őket. Számítások szerint nagyjából tízmilliárd forint spórolható az átalakításokkal.

OrientPress Hírügynökség

Ezek szerint Csorna Városnak 2012 április 30-ig lesz saját kórháza. Május elsejétől az eddigi fenntartónak, a helyi önkormányzatnak semmi köze sem lesz a csornai kórházhoz. Vajon milyen változásokat hoz ez a Rábaköz egészségügyi ellátásában, a betegek gyógyulási esélyeiben, az intézmény és dolgozóinak az életében? Egyelőre csak kérdések vannak. A tűzoltóságok államosításának mintája nem sok bizakodásra ad okot. Ott az államosítás az önálló csornai tűzoltóság megszüntetését eredményezte. Ez lesz a Margit kórház sorsa is? Milyen tevékenységet fog engedélyezni és finanszírozni benne az új fenntartó, az állam?Mikor tudhatják meg a rábaköziek és a csornaiak, hogy hol, milyen ellátást kaphatnak, hova kell utazniuk gyógyulni, vagy betegeiket látogatni? Május elseje nincs már messze.
A korábban harcos kórházvédőnek mutatkozó európai és magyar parlamenti képviselők (Áder János, Gyopáros Alpár) miért nem szólaltak meg most a kórház védelmében, miért nem ismertették a nyilvánossággal az álláspontjukat a csornai kórház ügyében, és lépéseiket a kórház megmaradása érdekében?

Címkék: csorna, kórház

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 26. 10:00, vasárnap | Helyi

Hol és hogyan szavazhatnak a keddig meghosszabbított ellenzéki előválasztáson a Csorna központú országgyűlési választókerületben?

Terheléses támadás miatt két napra le kellett állítani az előválasztást.

2021. Szeptember 25. 10:00, szombat | Helyi

Ma este szúnyoggyérítés lesz Barbacson

2021. Szeptember 24. 16:00, péntek | Helyi

A csornai és a kapuvári járőrök is fogtak el körözött személyeket

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök öt körözött személlyel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában.

2021. Szeptember 24. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?