Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Június 22. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megyénk hivatásos tűzoltói nyerték az országos versenyt

Megyénk hivatásos tűzoltói nyerték az országos versenyt

Örökre Győrben marad a vándorserleg.

Ezen a héten rendezték a XIV. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósport-versenyt. A háromnapos rendezvény során az ország hivatásos tűzoltói mérték össze erejüket és ügyességüket horoglétra-mászásban, százméteres akadályfutásban, négyszer százméteres váltóban és kismotorfecskendő-szerelésben.

Az első versenyszámban két mászóházban egyszerre négy pályán álltak rajthoz, hogy kiderüljön: ki a legtechnikásabb, legerősebb, leggyorsabb, vagyis kinek sikerül a leghamarabb feljutnia egy horoglétra segítségével egy harmadik emeleti ablakba.

A százméteres akadályfutást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusában rendezték. E versenyszám is számos, tűzoltóknak nélkülözhetetlen tulajdonságot igényelt: a gyors indulás, a kellően hatékony ugrás vitte át a versenyzőket a kétméteres palánk fölött, hogy azután magabiztosan fussanak végig – mindkét kezükben egy-egy feltekert tömlővel –egy nyolc méter hosszú gerendán. Közben egymáshoz is kapcsolták a tömlőket, majd a gerendáról lejutva egy osztóra csatlakoztatták, legvégül pedig ráillesztették a végig maguknál tartott sugárcsövet, majd kezükben a megszerelt sugárral áthaladtak a célvonalon.

A verseny szerdai zárónapján a négyszer százméteres váltófutást és a kismotorfecskendő-szerelést rendezték meg szintén az egyetem kampuszán.

Megyénk csapata horoglétra-mászásban, négyszer százméteres váltóban és kismotorfecskendő-szerelésben is győzedelmeskedett, egyedül a százméteres akadályfutásban szorultak a harmadik helyre. Így megnyerték az összetett csapatversenyt, az ezzel járó vándorkupát pedig 2012 és 2016 után, immár harmadszorra hozhatták haza. Tekintettel arra, hogy idén már harmadszor hódították el az elsőséget, a vándorkupa örökre Győrben marad. A csapat tagjai: Jursics András, Hegedűs Tamás, Perge Tibor, Kormos Tamás, Buti Zsolt, Sipos Norbert, Strobl Gergely, Balassa Richárd, Karsai Zoltán, Szomolányi Máté. A csapat felkészítője: Kőváry Adrián.

Az ünnepségen különdíjakat is átadtak, majd ezt követően az országos katasztrófavédelmi főigazgató mondott beszédet, mindenkinek megköszönve a sportszerű versenyzést. A tábornok gratulált a díjazottaknak, hozzátéve, hogy a gratuláció tulajdonképpen mindenkinek szól, azoknak is, akik a döntőn nem, de a megyei válogatókon részt vettek. Emlékeztetett arra, hogy a tűzoltósport-versenyre való felkészülés nagyon komoly dolog, hiszen a jók közül választják ki a legjobbakat. Góra Zoltán úgy fogalmazott, hogy a most legjobb teljesítményt nyújtókból összeállhat egy országos versenycsapat, ami aztán Magyarországot képviselheti a külföldi versenyeken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.