Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Március 11. 18:07, szerda | Kék hírek
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Melltartópántba rejtette a kábítószert

Melltartópántba rejtette a kábítószert

Vádat emelt a komáromi ügyészség kábítószer birtoklás, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt egy férfival szemben, barátnőjével szemben pedig, mert melltartópántja mögé rejtette a barátja kábítószerét.

A férfi 2018. január 23-án Szlovákiában amfetamin kábítószert vásárolt, azt elfogyasztotta, majd 2018. január 26-án 22 óra 55 perckor Komáromban a Rákóczi rakparton kocsival közlekedett úgy, hogy szervezetében a vezetési képességére hátrányosan ható kábítószer volt, ekkor őt rendőrjárőrök ellenőrzés alá vonták, tőle a vezetői engedélyét elvették – közölte az ügyészség.

A férfi vádlott 2018. január 28-án ismét kábítószert szerzett be, azt elfogyasztotta, majd 22 óra 50 perckor, ismét bódult állapotban kocsival Komáromban a belvárosban közlekedett, a gépjárműben utasként barátnője ült.

A Komáromi Járásbíróság a férfit 2019. szeptember 5-én meghozott ítéletével 1 év 5 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre, és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A vádlott nő nem jelent meg a bíróság idézésére, ezért vele szemben később fejeződött be az eljárás.

Az ügyészség a nővel szemben benyújtott vádat bűnpártolás vétségéről kábítószer birtoklás bűntettére módosította.

A módosított tényállás szerint a nő metamfetamint tartalmazó kábítószert szerzett meg, majd azt 2018. január 28-án Szlovákiából, Komárnoból azzal a kocsival hozta be Magyarország területére, amelyet barátja bódult állapotban vezetett, és amelyben a nő utasként foglalt helyet. Az intézkedés során a nő melltartójának a pántja mögött a rendőrök megtalálták a metamfetamint tartalmazó fecskendőt. A fecskendőben lévő kábítószer meghaladja a csekély mennyiség felső határát, annak mintegy 1,6 szorosa.

A bíróság a nőt március 10-n előkészítő ülésen 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.