Városlista
2021. július 23, péntek - Lenke

Hírek

2021. Április 14. 10:12, szerda | PR
Forrás: 24/7

Melyik az erősebb NB 2-es győri csapat?

Melyik az erősebb NB 2-es győri csapat?

A tabella alapján erre a kérdésre egyértelmű a válasz, de ezúttal nem csak ezt vettük figyelembe, hanem megnéztük a pontos számokat és érdekes statisztikákat is összegyűjtöttünk a két klubról.

Ha a Gyirmót és a Győri ETO keretének az összértékét nézzük meg, akkor az utóbbinak jobb, akik a DVSC és a Vasas után egyből a harmadik helyen állnak ebben a kategóriában. Ha viszont az egy játékosra lebontott átlagot nézzük, akkor a Gyirmót a jobb, amiben szintén az előbb említett két kiemelkedő klub a legjobb, a harmadik helyen pedig a Gyirmót van, az ETO itt már a 6. helyre szorul.

Ehhez képest csalódás az ETO szereplése, hiszen csak a 11. helyet foglalják el a tabellán, egyértelműen ez a leggyengébb szereplésük amióta az NB 2-ben vannak. A Gyirmót ezzel szemben sokkal konzisztensebben tud teljesíteni a másodosztályban, és az utóbbi 4 évben kétszer is a dobogó harmadik fokán végeztek.

A két csapat eddig 9-szer mérkőzött meg egymással az Unibet adatai szerint, ebből mindkét csapat 4 meccset tudott megnyerni egy döntetlen mellett, tehát nagyon kiegyenlített találkozókat szoktak vívni. A legutóbbi két meccsük viszont nem volt kiegyenlített, legutóbbi a Győr ütötte ki a Gyirmótot 4-1-re, előtte viszont az ETO szaladt bele egy 5-0-os pofonba.

A Gyirmót keretének jelenleg a legértékesebb játékos Heffler Norbert 250 ezer eurós piaci értékkel, rajta kívül még 4 játékos is eléri legalább a 200 ezret.

Az ETO keretében szintén 250 ezer eurós értéke van a legértékesebb Priskin Tamásnak, mögötte viszont egyedül a 20 éves Kovács Krisztián éri el a 200 ezret. A fiatal tehetségekben viszont jobban áll az ETO, ott van a 21 éves Májer Milán 175 ezres értékkel, de a 20 éves Temesvári Attila is átlépi a 100 ezer eurót. A keretek átlagéletkora védőket leszámítva minden poszton fiatalabb az ETO-nál.

A Gyirmót eddig legértékesebb érkező játékosa az ukrán támadó, Oleksij Antonov volt, aki az ukrán válogatottban is bemutatkozhatott korábban. Antonov 2017-ben került a csapathoz és akkor 1 milliós értékkel rendelkezett, de mindössze 5 meccs jutott neki.

Attól függetlenül hogy az ETO komoly NB 1-es múlttal rendelkezik, nem tud felmutatni értékesebb játékost, mint a Gyirmót. Náluk Priskin Tamás, Valentin Babic és Michal Svec is 1 milliót ért a piacon amikor Győrbe igazolt.

Címkék: eto, foci, futball, NB2, unibet

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 23. 16:41, péntek | PR

A legnagyobb magyar esélyesek Tokióban

Az olimpiákon megvannak tipikusan azok a sportágak, ahol a magyaroknak jó esélyük van a végső győzelemre.

2021. Július 22. 09:35, csütörtök | PR

Az online kaszinók népszerűsége

Az online kaszinók népszerűsége a századforduló óta egyre csak növekszik, és már emberek milliói regisztráltak a különféle online kaszinóoldalak üzemeltetőinél kedvenc játékaikra.

2021. Július 17. 13:55, szombat | PR

A Belfry Csoport titka

A BELFRY Csoport titka – így válhat egy cég a régió leginnovatívabb építőipari vállalatává

2021. Július 16. 10:22, péntek | PR

Műfenyőből gyönyörű karácsonyfát - díszítési praktikák

Azt már megszoktuk, hogy karácsonyfadíszeink nagy részét minden évben a szekrényből, vagy a garázs eldugott polcairól vesszük elő, kicsit átválogatjuk és újra felhasználjuk.