Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2011. November 22. 15:01, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Mélymerülés, blues: Tom Jones Budapesten - VIDEÓ

Mélymerülés, blues: Tom Jones Budapesten - VIDEÓ

Néhány óra csak, és kezdődik a budapesti Tom Jones-áhítat.

Most aztán lehetne legekkel dobálózni, érdemesebb viszont a legutolsó album, a Praise & Blame (2010) anyagába belehallgatni. A walesi bányászból lett diszkókirály elegáns húzással írja tovább a saját mítoszát.

Majdnem ötven év showbiz után pontosan így kell ezt. Alázattal, bátran, csendesen. A mostani turnénak is nevet adó lemez ugyanis nem a kilencvenes évek kínos utánérzése, nincs erőlködés, Sex Bomb-szerű próbálkozás, ha már egyszer annyira bejött az „öregedő diszkóbálvány” recept.

A Praise & Blame visszatér a kezdetekhez, a blueshoz, a gospelhez, a soulhoz, a mélyebb tónusokhoz, felvállalva annak a kockázatát is, hogy mindez ma teljesen időszerűtlen.

Jones kiadójának elsőre nem tetszett az eredmény (újabb kereskedelmirádió-kompatibilis gigaslágerre számítottak nyilván), sőt majdnem leállították a lemezfelvételt, de az anyag végül csak siker lett, a kritikusok nem győzték egymást túllicitálva méltatni.

Tom Jones a teljes anyagot élőben rögzítette Angliában, olyanokkal, mint Ryan Adams, Ray LaMontagne, vagy a Kings of Leon.

Két éve teltháznyi közönséget érdekelt a sportarénában Budapesten, mire képes Tom Jones közel a hetvenhez. A mostani turnét főleg az angol napi- és hetilapok az egekig emelték, a Telegraph újságírójának például az a véleménye, hogy hatalmas élmény Tom Jones nemzeti kincsnek tartott tenorján spirituálékat és bluesokat hallgatni, jobb irányt nem is vehetett volna a karrierje.

Szóval Jones ma este jön, elbúgja a Praise & Blame anyagát élőben, holnap pedig a maradék ideggörcsöt is elsimítja a soul adu ász, Sade; el vagyunk kényeztetve, a november pedig mehet szmoggal, szürkeséggel együtt a fenébe.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 18:02, péntek | Belföld

Emelkedik a koronavírusos megbetegedések száma itthon

Az elmúlt hetekben megfordult a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált új esetek csökkenésének tendenciája, a múlt héten 3042 új fertőzöttet regisztráltak, ez 55 százalékos emelkedés az azt megelőző héthez képest

2022. Július 01. 17:00, péntek | Belföld

A munkahelyeken visszavezették a maszkhasználatot Olaszországban

Új egészségügyi szabály lépett életbe a munkahelyeken péntektől, s ez ismét előírja a maszk használatát, miután Olaszországban is megemelkedett a koronavírussal diagnosztizált fertőzöttek száma.

2022. Július 01. 16:00, péntek | Belföld

Egy meghibásodott, klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki.

2022. Július 01. 15:09, péntek | Belföld

Megtalálták a Visegrádon Dunába fulladt lány holttestét a fővárosnál

A Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét.