Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. December 13. 10:02, kedd | Helyi
Forrás: Italos Karton Egyesület

Ments meg te is egy fenyőfát a kivágástól, és nyerj!

Ments meg te is egy fenyőfát a kivágástól, és nyerj!

Okos Ötös játék sztárokkal

Karácsonykor az ajándékok csomagolóanyagai jelentősen növelik papírfelhasználásunkat, ezért decemberben még fontosabb, hogy amikor csak tehetjük, újrahasznosított anyagból készült papírtermékeket vásároljunk, illetve szelektíven gyűjtsük a papírhulladékot.

A tejek, gyümölcslevek csomagolásául szolgáló italos kartondoboz 75%-a papír, amely olyan jó minőségű, hogy akár 5-10-szer is újrahasznosítható, persze csak ha a szelektív gyűjtőedénybe helyezzük. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) hosszú távú célja az, hogy 2020-ig legalább minden második italos karton a szelektív hulladékgyűjtőbe kerüljön, ehhez pedig szükség van arra, hogy mindenki tudja: a tejes és gyümölcsleves dobozok szelektíven gyűjthetők. Az OkosÖtös elnevezésű online játékkal erre a tényre és a környezet védelme érdekében tett mindennapi cselekedeteink fontosságára kívánja felhívni az Egyesülés a figyelmet. Akik még nem, vagy csak részben gyűjtik szelektíven a hulladékot, a környezettudatos játék segítségével megerősítést nyerhetnek abban, hogy az odafigyelés igenis valós eredményeket hoz.

Játszd újra online
Az IKSZ a környezetvédelem ügyét a szívén viselő hírességeket kért fel, hogy támogassák a programot és népszerűsítsék a karácsonyi hangulatú környezetvédelmi applikáció egy-egy játékát. Csobot Adél színész- és énekesnő, Keleti Andrea táncművész, Imre Géza világbajnok, olimpikon párbajtőrvívó, Gyetván Csaba műsorvezető és Csecse Attila „youtuber” olyan csapatot alkot, amely minden korosztályt képes megszólítani.

A játékok minden szintjét teljesítők közül egyvalaki 100.000 forint értékű LG okos TV-t nyer, a legalább 2. szinteket teljesítők között 5 db kamerás drónt és 5 db e-book olvasót sorsolnak ki, a legalább 1. szinteken végigvitt játékosok között pedig 500 db hűtőmágnes is gazdára talál január 9-én, a játék végén!

A játékhoz kattints a linkre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.