Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 26. 19:01, csütörtök | Külföld
Forrás: Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:

Mérgezéses baleset történt egy cseh vegyipari vállalatnál, egy személy meghalt

Mérgezéses baleset történt egy cseh vegyipari vállalatnál, egy személy meghalt

Meghalt csütörtökön délután az észak-csehországi Decínben annak a több mint húsz személynek az egyike, akiket délelőtt mérgezéses megbetegedéssel kellett kórházba szállítani

- közölte Ivo Chrástecky, a regionális egészségügyi intézetek szóvivője. Decínben csütörtökön reggel a helyi Chemotex vegyi üzemben mérgező fenol került a levegőbe, aminek következtében kéttucatnyi embert mérgezési tünetekkel a környékbeli kórházakba kellett szállítani. Ivo Chrástecky délutáni bejelentése szerint az áldozaton kívül további három személy mérgezése tekinthető súlyosnak, de egyikük sincs már életveszélyben. Megfigyelésre az orvosok összesen 16 személyt tartanak péntekig a kórházakban.

A baleset a Chemotex vegyipari és kozmetikai vállalat területén akkor történt, amikor egy tartálykocsi ciszternájából a helyi tartályokba csapolták a mérgező fenolt. Egy gumicső megrepedt, majd szétszakadt és a mérgező anyag néhány személyt lefröcskölt, míg a többiek belélegezték.

A fenol az egyik legegyszerűbb aromás vegyület, a Chemotex kozmetikai termékek előállításánál használja. A baleset következtében a vállalat ideiglenesen leállította a termelést.

Egy hónapja a Decínhez közeli Kralupy nad Vltavou vegyiművekben volt robbanásos baleset, melynek következtében hatan meghaltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.