Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 02. 09:56, péntek | Helyi
Forrás: fotó:Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Merre tovább, ha a Csukásban végzel?

Merre tovább, ha a Csukásban végzel?

Az iskola utáni munkahelyi és vállalkozási lehetőségeikkel ismerkedtek a diákok.

Február 1-jén pályaorientációs napot tartott a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. A rendezvényen több vállalkozás, szervezet és intézmény mutatkozhatott be a diákoknak. A jelenlévők elmondták, hogy az iskolában végzőket milyen elhelyezkedési, önálló vállalkozási lehetőségek várják majd, illetve az iskolában megtanultakra építve milyen irányokban építhetik ki a karrierjüket.

Bemutatkoztak és előadást tartottak mezőgazdasági termelő gazdasági társaságok, TÉSZ-ek, egyéni vállalkozások és az agrárkamara is, akik a mezőgazdasági termelő szakosok jövőbeni lehetőségeit mutatták be. Az iskola kezdetek óta a mezőgazdasági gépész képzés egyik fellegvára, így nem meglepő, hogy mezőgazdasági és egyéb gépgyártó cégek is bemutatkoztak a munkát kereső fiataloknak.

A szakmai cégek és szervezetek mellett bemutatkozási lehetőséget kapott a honvédség és a katasztrófavédelem is. A kapuvári katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltói először előadást tartottak, ahol bemutatták a katasztrófavédelem felépítését, a szervezetnél folyó sokrétű munkát, a szakterületeket, és elmondták azt is hogyan lehet valakiből tűzoltó. Az előadás mellett az érdeklődő, végzős fiatalok megnézhették a tűzoltók szakfelszereléseit és kérdezhettek is a tűzoltók munkájáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.