Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 15. 13:58, szerda | Helyi
Forrás: MSZP Rábaközi Szervezet

Mi a helyzet Csornán? Állásfoglalás

Mi a helyzet Csornán? Állásfoglalás

Tisztújítást tartott és állásfoglalást adott ki az MSZP Rábaközi Szervezete.

Az MSZP Rábaközi Szervezete kedden tartotta tisztújító taggyűlését. Elnöknek Papp Józsefet, elnökhelyettesnek Ferenczi Lászlót, elnökségi tagoknak Farkas Lajost, Horváth Krisztiánt és Kormos Józsefet választották. A helyi politikai helyzettel kapcsolatban a következő állásfoglalást fogadta al a taggyűlés.

Lassan két éve, hogy Magyarországon, és azon belül Csornán és környékén is nagy szavazattöbbséggel kormányváltásra szavaztak az emberek, mert elhitették velük, hogy ettől minden gondjuk megoldódik. Azonban a jobboldali többség az országban és a csornai önkormányzatban is csak növelte a bajokat.
Választókörzetünk képviselője eltűnt, a körzetben elérhetetlen, parlamenti munkájáról csak annyit tudunk, hogy szolgai módon megszavazta a csőd felé vezető gazdaságpolitikát és a demokrácia lebontását Magyarországon, ami kiváltotta sok gondolkodó magyar ember és a nemzetközi közvélemény tiltakozását.
A csornai önkormányzatban a jobboldali erők egymással marakodnak az egyre súlyosabb problémák megoldása helyett. Két éve azt hallottuk, hogy csak kormányváltás kell, és az új kormány majd mindenre megadja a pénzt, kötvény törlesztésére, kórházra, iskolákra, óvodákra, utak felújítására.
Hova jutottunk mára? A termálfürdőnk évek óta zárva, a kórházban a sebészet és a szülészet már elveszett, a megmaradó morzsákért is küzdeni kell. Az önálló csornai tűzoltóságot megszüntették, a devizában kibocsátott kötvény 20 évre eladósította a várost, az ígért munkahelyek és a napelemgyár sehol. Semmire nincs pénz, de FIDESZ önkormányzati pénzből finanszírozza a saját sajtóját. Van 50 millió forint a FIDESZ politikusok önfényezésére a helyi televízióban, és a FIDESZ „házi újságírójának” is másfélszeresére emelik a „parkolóőri” fizetését önkormányzati pénzből. Közben Kapuvár viharos sebességgel megelőzött minket.
Megnyugtató számunkra, hogy a megyei rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást a TESCO telek ügyében. Bebizonyosodott, hogy az országgyűlési képviselő sanda vádja, amivel egykori polgármesterünket és önkormányzati képviselőinket be akarta sározni alaptalan, de tudjuk, hogy bocsánatkérésre hiába várunk.
Sajnáljuk, hogy ezeknek a döntéseknek olyan képviselő is a részese, aki az MSZP listás helyét bitorolja a testületben, de egyéni anyagi érdekekből a FIDESZ szolgálatába állt.
Célunk, hogy összefogva minden demokratikus erővel és kezdeményezéssel részese lehessünk 2014-ben a jelenlegi hatalom leváltásának az országban és Csornán is.

Címkék: csorna, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.