Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Február 06. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: Papp József

Mi a titok? Érte-e kár a várost?

Mi a titok? Érte-e kár a várost?

Szubjektív gondolatok a csornai jegyzőügyről

Érthetetlen módon a város vezetése hallgatásba burkolózik. Kedden reggel kiadtak egy két mondatos (!) sajtóközleményt, azóta totális hírzárlat van a csornai önkormányzat huszonöt éves történetének legsúlyosabb ügyéről. Megmagyarázhatatlan körülmények között azonnali hatállyal távozott a csornai jegyző. Ehhez fogható nem történt még Csorna Önkormányzata történetében, de a polgármester hallgat, tájékoztatás nincs, mindenkinek megtiltották, hogy bármit mondjon. A hivatali dolgozók, akiknek a többsége valószínűleg ugyanúgy semmit nem tud, mint a csornaiak, az ismerőseikkel sem mernek az utcán beszélgetni, nehogy valakiről elterjesszék, hogy szivárogtat.

Az ügy tisztázásának szándékával a következő levelet küldtük csütörtökön email-ben dr Bónáné dr Németh Katalin polgármesternek.

Tisztelt Polgármester Asszony!
Csorna város közvéleményét felbolygatta a hír, hogy Németh Dóra jegyző váratlanul és azonnali hatállyal lemondott közszolgálati jogviszonyáról, amit Ön elfogadott.
A kedden kiadott szűkszavú sajtóközleményen kívül az önkormányzat vezetői semmilyen információt nem osztottak meg a város lakosságával. Pedig az embereket érdekli, mi történt! Látom ezt a témával kapcsolatos cikkek több ezres olvasottságán, a városban folytatott beszélgetésekben. Felzaklatta a hír a várost, a kérdések egyre inkább felgyülemlenek, válaszok pedig nincsenek. Ezért aztán egyre vadabb találgatások kaptak lábra.
A város közvéleményének tájékoztatása érdekében interjút kérek Öntől ebben a témában. Kérem, mielőbb adjon lehetőséget a találkozásra, ahol feltehetem a város egészét foglalkoztató kérdéseket. A helyszínt és az időpontot Ön határozza meg, alkalmazkodunk
Az interjúban kommentár nélkül csak azok fognak elhangzani, amiket Ön a kérdéseimre válaszolt. A kész anyagot megküldöm Önnek, és az jelenik meg az Inforábaközön, amit Ön jóváhagy.
Üdvözlettel
Papp József

Erre a levélre harmadik napja semmilyen válasz nem érkezett. Még annyi sem, hogy nem nyilatkozunk. Pedig az önkormányzatnál már sajtó ügyintéző is van! Én elfogadom, ha polgármester nem szereti az Inforábaközt. Joga van hozzá. Biztos bosszantó, hogy kérdezünk, és esetenként ellenvéleményeknek is hangot adunk. Akkor ne nekünk, hanem mondja el a Kisalföldnek, a csorna.hu-nak, a Dörmögő Dömötörnek, az MTI-nek, a BBC-nek, CNN-nek, Al-Dzsazirának, az azerbajdzsáni hírügynökségnek, mindegy! A köz ügyeiben tájékoztatási kötelezettsége van!

Az Ön döntése, hogy ilyen módon vált meg a jegyzőtől. Elfogadta az azonnali lemondást. Az Ön döntése, hogy ebben a rendkívüli ügyben nem mond semmit, hallgat. Ez nem az Önök magánügye az egykori jegyzővel! Ilyesmi nem történik ok nélkül. Mi az ok? Amíg Önök nem mondják, addig a csornaiak találgatnak. Higgye el, ez Önöknek rosszabb, mint ha elmondanák az igazságot. Leginkább az érdekli az embereket, érte-e anyagi kár a várost, és ha igen, mennyi?

Polgármester Asszony! Legyen bátor! Mondja el mi történt! Ha felfedezett valamit, és ezért kellett mennie a jegyzőnek, akkor büszke lehet, nincs értelme titkolózni. Ha tudomására jutott valami, és nem tesz semmit, bűnpártolást követ el. Még rosszabb, ha az ügy kipattanása óta eltelt időt a nyomok eltüntetésével töltötték. Hogy a volt jegyzőt idézzem: „- Utólag majd mindent lepapírozunk.” De ezt nem kell mondani egy jogász végzettségű polgármesternek.
Ez a csoda nem három napig fog tartani! Amíg el nem mondják, addig foglakoztatni fogja a közvéleményt, és egyszer majd kiderül. Mert minden kiderül, és akkor nagyon rossz lesz!

Az interjú ajánlat továbbra is fennáll. Ön Csorna városának válasszal tartozik! Emlékeztetem 2014 október 21-én letett polgármesteri esküjére:„Én, dr Bónáné dr Németh Katalin becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; polgármesteri tisztségemből eredő feladataimat Csorna fejlődésének előmozdítása érdekében lelkiismeretesen teljesítem, tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei