Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Szeptember 30. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Mi azt kérjük, maradjanak otthon

Mi azt kérjük, maradjanak otthon

Horváth Imre országgyűlési képviselő a népszavazásról.

A rendezvény előtt beszélgettünk a Horváth Imrével, az MSZP országgyűlési képviselőjével, aki lakossági fórumot tartott Csornán a népszavazásról.

- Milyen előzményei, okai voltak a vasárnapi népszavazásnak?

- Nem volt felkészülve a világ arra a tragédiára, ami a Közel-Keleten történt, a háborúkra, a kegyetlenkedésre, az esztelen terrorra. Emiatt milliók kényszerültek elhagyni lakóhelyüket. Sajnos a magyar kormány sem volt felkészült az elhúzódónak tűnő menekültválságra. Eleinte nem foglalkoztak vele, amikor pedig felismerték, akkor Orbán Viktor nem a probléma megoldásán kezdett dolgozni, hanem a saját belpolitikai céljára kezdte felhasználni mások tragédiáját. Jellemző, hogy tavaly abból a pénzből, amit uszító plakátokra és kampányra költöttek, a menekültek megfelelő ellátását és regisztrálását is elvégezhették volna. Ráadásul az Európai Unió erre pénzt is adott. Ezt a válságot az egyes országok maguk nem tudják megoldani, csak összefogással. Orbánnak azonban fontosabb volt, hogy az ellátatlan szerencsétlenek pesti parkokban aludjanak, gyalog vonuljanak végig az országon, hogy bemutathassa őket, mint az új ellenséget. Ez készítette elő a 2016-os őrült kampányt.

- Milyennek látta a népszavazási kampányt?

- Nincs mit mondanom a kormány hazugságairól, a gyűlöletkeltésről, a fenyegetésről és az uszításról, amit a mi adóforintjainkból fizettek.

- Egy népszavazás esetében a legfontosabb, hogy igazán fontos kérdésről szavazzanak a választók, és egyértelmű, egymástól jól megkülönböztethető válaszok közül választhassanak. Önök hogy ítélik ezt meg a vasárnapi népszavazás esetében?

- Egy népszavazásnak arról kellene szólnia, hogy az emberek dönthessenek egy olyan kérdésben, amitől aztán az ő életük jobb lesz. Ez most nem ilyen. Egy hazug kérdésre felkínálnak két rossz választ, ezek közül kellene választani. Ez a népszavazásnak nevezett esemény nem a kérdésről és az ikszelhető válaszokról szól. Az a célja, hogy elterelje az ország figyelmét a tönkretett oktatásról, a szétvert egészségügyről, a nyomorról, az éhező gyerekekről és a kormányzati korrupcióról.

- Ha így látják, mit javasol az MSZP, hogy szavazzanak a baloldaliak vasárnap?

- Mi kezdetektől azt mondjuk, hogy ezen a szavazáson nem veszünk részt, és azt kérjük, hogy maradjanak otthon október másodikán. Konkrét információink vannak arról, megfenyegettek embereket, hogy nekik és családjuknak el kell menni szavazni, mert ha nem, annak súlyos következményei lehetnek. Nekik azt ajánljuk, hogy szavazzanak érvénytelenül. Ikszeljék be mind a két választ, azt nem lehet meghamisítani. Így olyan, mintha el sem mentek volna. Fontos, hogy Magyarország bebizonyítsa, nem becsapható. Az érvénytelen népszavazás a Fidesz politikai veresége lesz, és utána beszélhetünk a fontos dolgokról. Magyarország nem élhet gyűlöletben!

Címkék: népszavazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás