Városlista
2020. október 31, szombat - Farkas

Hírek

2018. Október 11. 14:55, csütörtök | PR

Mi kell egy otthoni szerszámkészletbe?

Mi kell egy otthoni szerszámkészletbe?

Legyen szó akár egyszemélyes, akár nagycsaládos háztartásról, minden otthonba kell egy alap szerszámkészlet. Mi az, aminek feltétlenül bele kell kerülnie? Mi az, amit inkább kérjünk kölcsön? Segítünk!

Vegyük a legnehezebb alaphelyzetet. Sosem volt még a kezünkben kb. semmilyen szerszám, és nem, a szabóolló nem számít annak. Nemtől függetlenül sokan vagyunk így. Mert eddig mindig (ki)segített valaki - a szüleink, a szomszédunk, a barátunk vagy a haverunk. Ám most a tettek mezejére kell lépnünk, mert ha valami elromlik, akkor azt először próbáljuk meg megjavítani vagy szerelni!

Csavarozás

A csavarok ki- és becsavarásához kellenek a csavarhúzók. Vannak csillag- és laposfejű csavarhúzók, de jó, ha olyan készletet választunk, amelyben van külön villáskulcs is. A megnevezés arra utal, hogy milyen a csavarhúzó végződése, hogyan illeszkedik bele a csavarba. Ma már egyre ritkább a laposfejű, mert azt mondják, hogy csak a baj van vele. Mégis jó, ha ezekből több méret is rendelkezésünkre áll, a gyakran előforduló méret a 10-es, 13-as, 15-ös. Ez mind megtalálható egy szerszámkészletben, amely biztosan segítségünkre lesz, bármilyen (vész)helyzetben.

Csavarozó bit-készlet és imbuszkulcsok

A csavarozó bit-készlet egy olyan szuper praktikus szerszám, amelyben a csavarhúzó végei különböző formájúak és cserélhetőek. Létezik kézi verziója és akkus változata is, amellyel pillanatok alatt megoldható a csavarbehajtás. Az akkus csavarbehajtók általában átállíthatóak és fúróként is működnek.Az imbuszkulcs egy hatszögletű, L-alakú kulcs, amellyel imbuszfejű csavarokat lehet behajtani. Szintén többféle méretben léteznek, ezért készletet érdemes vásárolni belőlük, de általában abban is kaphatóak. Például a svéd bútorgyártó összeszerelhető bútorainak nagy része is imbuszkulccsal szerelhetőek össze.

Fogók

Ezeket jól jegyezzük meg: kombinált fogó, csípőfogó, harapófogó, franciakulcs, vízpumpa-fogó. Ha ezeket beszerezzük, túl nagy meglepetés már nem érhet minket. A kombinált fogó a legalapabb fogó, mert azzal csípni és fogni is lehet, valamint még csavart is lehet húzni vele - bizonyos kereteken belül.

A franciakulcs nagyon hasonlít a villáskulcshoz. A különbség az, hogy van rajta egy tekerő, amellyel megfelelő méretre állítható a vége. Tehát, ha van egy kisebb és egy nagyobb franciakulcsunk, akkor azokkalzal majdhogynem kiválthatunk vele egy villáskulcs készletet is. Hátránya, hogy olyan nagy, amely mint a legnagyobb méret, amire állítható, ezért, ha kicsi helyre kell beférni vele, nem biztos, hogy tudjuk használni.

Egyéb hasznos okosságok

Barkácsoláshoz elengedhetetlen még azért néhány eszköz. Ilyen a mérőszalag, amelynek legpraktikusabb verziója, amely kihúzható és fixálható. , rRetro rajongóknak legyen azért egy colstok is a szerszámos ládában! Valamint a vízmérték, amellyel kimérhetjük a pontos 180 fokot, amely ami egy polc felszerelésénél vagy egy kép felrakásánál is nélkülözhetetlen.

Ha már a kép félrakásánál tartunk, akkor a szögek beütéséhez kellenek ugye szögek is, illetve kalapács. Csavarokat is érdemes beszereznünk, a ház körül bármikor szükségünk lehet rájuk. Egy állítható szike, avagy sniccer és egy zseblámpa is kell egy háztartásban!

Figyeljünk arra, hogy a szerszámkészletünk jó minőségű legyen, lehetőleg rozsdamentes acélból készült darabokat válogassunk össze. Biztonságos, elzárható helyen tároljuk őket, hogy véletlenül se kerüljön gyermek kezébe felügyelet nélkül. Ma már szintén sokféle méretben, okos kialakítással kaphatunk szerszámos ládákat is, amelyekbeet könnyen elpakolhatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 29. 17:23, csütörtök | PR

Milyen a tökéletes TV sarok?

Mai szemmel már nem is igazán értjük, hogy néhány évtizeddel ezelőtt hogyan ülhetek nagyszüleink hokedliken, miközben a meccset vagy a híradót nézték.

2020. Október 27. 10:04, kedd | PR

Egy társas webáruház szerint ezek most a legjobb játékok

Cicáktól a zombikig

2020. Október 09. 11:35, péntek | PR

Mi a stílus? Hogyan legyünk stílusosak?

A stílus, a divatos öltözködés egy kiforrott személyiséget takar.

2020. Október 09. 11:29, péntek | PR

Hogyan kerülhetjük el a gyors bőröregedést?

A bőr öregedését ugyan nem kerülhetjük el, de magát az öregedési folyamatot jelentősen lelassíthatjuk.