Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Június 05. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: MSZP Rábaközi Szervezet

Mi lesz a csornai gimnáziummal?

Mi lesz a csornai gimnáziummal?

A polgármester még nem tudja, mert nem ért rá újságot olvasni. FRISSÍTVE a FIDESZ válaszával.

A tegnapi csornai képviselő-testületi ülésen Dani Richárd képviselő a Hunyadi János Gimnázium jövőjéről kérdezte dr Bónáné dr Németh Katalin polgármestert. A polgármester válaszára sajtóközleményben reagált az MSZP Rábaközi Szervezete. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

Tegnap a csornai önkormányzat képviselő-testületi ülésén Dani Richárd képviselőnk több kérdést is feltett dr Bónáné dr Németh Katalin polgármesternek. Arra a kérdésre, hogy a Kisalföldben megjelent hír szerint Csornán megszűnik a gimnáziumi képzés, mit tud erről a polgármester, és szándékozik-e tenni valamit, képviselőnk elképesztő válaszokat kapott. A polgármester asszony azt mondta, hogy erről nem tud, még nem volt ideje újságot olvasni, mert dolgozott. Egyébként ha megkérdezik, akkor el fogja mondani, hogy ezzel nem ért egyet, mert Csornán lennie kell gimnáziumnak.

Nem a polgármestertől, a csornaiaktól, a rábaköziektől kérdezzük. Rendben van az, hogy az ellenzéki képviselő, aki főállásban máshol dolgozik, tájékozottabb, mint a polgármester? Indok az egy főállású polgármestertől, hogy még nem olvasott újságot, pedig mögötte egy egész hivatal, állítólag egy kiváló országgyűlési képviselő dolgozik, és ahogy a kampányban állították, a kormány is mögötte áll? Aztán mégis csak az újságból tájékozódik? Rendben van az, hogy a május 21-én megjelent kormányrendeletről még csak nem is tudnak? Rendben van az, hogy a polgármester majd nemet mond, ha megkérdezik? Most mondjuk, nem fogják megkérdezni! Nem szokásuk. Más érintett települések polgármesterei már aláírásokat gyűjtenek, demonstrációt szerveznek, pedig nem kérdezték meg őket.

Nem szeretnénk rémhíreket kelteni. A csornai Hunyadi János Gimnázium nem szűnik meg, aki ide adta be a jelentkezését, nyugodt lehet. Kis utánajárással az önkormányzatnál is tudhatták volna, hogy nem megszűnésről, hanem átalakulásról van szó, a közkedvelt rendvédelmi, pedagógiai és közgazdasági képzés továbbra is elérhető az intézményben. Számunkra az egyetlen rémhír a polgármester tájékozatlansága.

Magyar Szocialista Párt Rábaközi Szervezete

Közlemény

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy az önkormányzati választások óta eltelt több mint fél évben a csornai baloldal egyértelművé tette, hogy nem kíván részt venni a város fejlődését szolgáló munkában.
Felháborítónak tartjuk, hogy nyilatkozataikban folyamatosan csúsztatnak, és félretájékoztatják az olvasókat a helyi témákat illetően, legyen szó a városi fejlesztéseket érintő pályázatokról, a hivatal átalakításáról vagy épp legutóbb a Hunyadi Gimnázium kapcsán, ahol a Polgármester Asszony a megjelentekkel ellentétben nem a gimnázium sorsáról beszélt, hanem az intézményben folyó képzésről.
Emlékeztetni szeretnénk Papp Józsefet arra a tényre, hogy az önkormányzati választások során csúnyán leszerepeltek, sőt 2006. óta ez minden választásra igaz. A helyi választók tehát már elmondták véleményüket a csornai szocialistákról.
A Fidesz-KDNP felszólítja Papp Józsefet és a csornai MSZP-t, hogy amennyiben segíteni nem szándékoznak, legalább ne akadályozzák Csorna Város Önkormányzatának munkáját, a város fejlődését.
Felhívjuk továbbá a képviselő testületben helyet foglaló baloldali képviselők figyelmét arra, hogy a beiktatásukkor nem arra tették le képviselői esküjüket, hogy a médián keresztül üzengessenek, hanem arra, hogy Csorna Város lakóinak javát szolgálják!

Fidesz-KDNP csornai frakciója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.