Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Július 04. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Mi lesz a fertődi szakközépiskolával?

Mi lesz a fertődi szakközépiskolával?

Mikor költözik, hova költözik, költözik-e a fertődi Porpáczy Aladár Szakközépiskola?

Június 19-én szerdán tartott kihelyezett ülést a magyar kormány Fertődön az Eszterházy kastélyban. A kormányülés első órájában, amely még sajtónyilvános volt (videó), Zumbok Ferenc kormánybiztos büszkén tett bejelentést a kormánynak.

- 60 év kínlódás után két hónap múlva kiköltözik az iskola a kastély nyugati szárnyából, amit mi birtokba tudunk venni, és igazi múzeumi funkciókat fog kapni.- mondta a kormánybiztos.

- Hova költöznek a diákok, ez meg van oldva?- kérdezte a miniszterelnök.

- Egyelőre beköltöznek egy olyan épületbe, amit ideiglenesen tudnak használni.- válaszolta Zumbok Ferenc. Van egy kormányhatározat, ami 525 millió forintot elkülönített az új iskola építésére. Tehát megnyugtatóan meg van oldva az iskola sorsa.

Információink szerint Fertődön nem olyan nagy a nyugalom, de a távolabbi településekről itt tanuló diákok és szüleik sem nyugodtak. Három hét telt el a kormánybiztos által említett 2 hónapból, és az érintettek nem tudják, mikor, hogyan és hova költöznek. Sőt, leginkább nem szeretnének költözni. Mi olyan sürgős, miért kell 1-2 évre óriási pénzért átmeneti helyen elhelyezni az iskolát? Ha tényleg megépül az új iskola, bőven ráér egyszer költözni, és egyszerre az új épületbe. Nincs semmilyen sürgető kényszer a nyugati szárny kiűrítésére, azt még fel kell tárni, felújítani, mielőtt múzeumi funkciót kaphatna. És mit állítanak ki benne?

A Fertődért Egyesület képviselői elmondták, hogy nem értenek egyet az ideiglenes költöztetéssel. Pazarló, és indokolatlanul bolygatja meg az iskola életét. Számukra az a fontos, hogy megépüljön az új iskola, Fertődön épüljön meg, és majd az új épületbe költözzenek be.

Megkérdeztük email-ben Wellner Andrea intézményvezetőt is a helyzetről, egyelőre nem kaptunk tőle választ.

Fertődön nincs olyan épület, amibe azonnal, átalakítások nélkül beköltözhetne az iskola. Olyan épület sincs, ami alkalmas lenne az intézmény ideiglenes befogadására, és már azt előkészítő látható építési munkák folynának. Nincs sok idő augusztus közepéig, a költözés állítólagos időpontjáig.

Ha az igazgatónő válaszol, vagy érdemi fejlemények történnek, természetesen visszatérünk az ügyre.

Az egyórás videoban 2 perc 6 másodperctől esik szó az iskoláról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!