Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2014. Január 14. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: MSZP Győr és Környéke

Mi lesz az ivóvízzel, a szemétszállítással és a többi közszolgáltatással?

Mi lesz az ivóvízzel, a szemétszállítással és a többi közszolgáltatással?

Gondot okoz az önkormányzati tulajdonú cégeknek a rezsicsökkentés.

Nagy a kapkodás a Fidesz-propagandában szabadságharcos csodafegyvernek kikiáltott rezsicsökkentés körül. Kiderült, hogy a víz-, csatornadíjak és a szemétszállítás árcsökkentését nem a gonosz, külföldi multik szenvedik el - mert ilyenek már csak hébe-hóba, mutatóban vannak -, hanem döntően az önkormányzatok tulajdonában lévő magyar cégek.- áll az MSZP Győr Környéki Szervezete sajtóközleményében. A sajtóban egyre több hírt olvashatunk arról, hogy az önkormányzati vagy magántulajdonú közszölgáltató cégek nem tudják a működésből fedezni a kiadásaikat. Több településen beszüntették már a szemétszállítást, ezeken a helyeken a katasztrófavédelem kényszerszolgáltatót jelöl ki, de ez legtöbb esetben azzal jár, hogy felborul a szemétszállítás rendje, kimaradnak ürítések. Az sem tisztázott, hogy a kényszerből kijelölt szolgáltató szerződés nélkül hogy tudja majd beszedni a díjat.

A párt közleménye így folytatódik:

Törvényi biztatással is, de főleg a növekvő veszteségeik miatt a közszolgáltatási szemétszállítástól szabadulnának az önkormányzatok, de senkinek nem akaródzik a veszteséges, non-profitnak kinevezett cégek átvétele. Ezért már sok kisebb településen szemétszállítási katasztrófahelyzet kezd kialakulni.

A Katasztrófavédelmi Szervezet körülbelül olyan hatékonysággal birkózhat meg e nehézségekkel, mint amikor az árvíz idején vízügyes szakemberek nélkül erőlködött.

A nagyobb önkormányzatok non-profit szervezet létrehozásával kísérleteznek, melyet azután majd bevételeikből támogathatnak.
Kiderült az is, hogy a gáz-, villany- és távhődíjak csökkenése nem az Orbán-kormány jótéteménye a magyaroknak, hanem az általános világpiaci árcsökkenés következménye.

MSZP Győr Környéki Szervezete


Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 16:00, péntek | Helyi

Defibrillátort kapott ajándékba Rábatamási község

A defibrillátor életet menthet.

2021. December 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2021. December 03. 09:00, péntek | Helyi

December közepétől másfél hónapra bezárnak a hulladékudvarok

Akinek még van kiszállítani való hulladéka, az igyekezzen!

2021. December 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Riasztott az iroda tűzjelzője, mert meggyulladt az asztalon az adventi koszorú

Vigyázzunk az adventi koszorúkkal!