Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 01. 08:26, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti

Mi újság, kuflik? - Új magyar animációs film jön a mozikba

Mi újság, kuflik? - Új magyar animációs film jön a mozikba

Mi újság, kuflik? címmel új magyar animációs film kerül a magyarországi mozikba október 3-án. Az egészestés rajzfilm a 2017-ben bemutatott Egy kupac kufli című film folytatása.

A Mi újság, kuflik? című rajzfilm a KEDD Animációs Stúdióban készült a népszerű magyar mesesorozat, a Pagony kiadásában megjelent Kufli-mesék alapján - olvasható az MTI-hez elküldött közleményben.

Mint írják, a Mi újság, kuflik? újra elkalauzolja a nézőket az Elhagyatott Rét bokrokkal pettyezett végtelenjére. A kuflik kalandjai során találkozhatnak a nézők a többi rétlakóval is, akik szintén nagyon különleges lények. Az új filmben megismerhetik a nézők például Doktor Furcsát, a zsibbadások és bizsergések szakértőjét, Kleofárdot, a Manótevét, a földalatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt, vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában.

Kiderül, mi az a szötymag és a ruglipálya, milyen, ha Hildának pucováló rohama van, vagy milyen a macskalegyek trappolós tánca Bélabá nagyítóján keresztül. Az új filmben lesz kufli-pofavágóverseny, izgalmas kufli-kalózhajócsata és kuflikoncert, sőt Fityirc azt is megmutatja, hogy kell elsajátítani a zsákfejű békák délelőtti ummogását. Megtudjuk, hogy a kuflik nem tudnak ellenállni a pocsolyákban plocskolásnak, de kiderül az is, hogyan kell puffpudingot készíteni.

A különös, abszurd humorú kalandok során a kuflik különböző karakterük, olykor eltérő vágyaik ellenére is képesek együtt megbirkózni a nehézségekkel. Az alkotók szerint így a történetek nagyon időszerű üzenetet hordoznak nemcsak a gyerekek, hanem az egész család, a fiatalok és az idősebb közösségek számára is: arra mutatnak példát, hogy a konfliktusok hogyan oldhatók humorral, kompromisszumkészséggel és egymás iránti kölcsönös figyelemmel.

A film írója és rajzolója Dániel András író, illusztrátor, akit 2017-ben az év legjobb illusztrátorának választottak, 2019-ben pedig megkapta a Szép Magyar Könyv díjat. Az animáció rendezője a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf és az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza. A mesélőnek és valamennyi szereplőnek a hangját Scherer Péter kölcsönzi. A film egyedi hangzásvilága Alpár Balázs zeneszerző munkája.

Címkék: animációs, film, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.