Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Október 25. 14:53, kedd | Bulvár
Forrás: STOP

Miből él Sváby András?

Miből él Sváby András?

44 éves Sváby András újságíró, riporter, aki királyrákkal és vörös tonhallal várta a vendégeit.

Fiatalon sok kudarc érte: nem vették fel az állatorvosi egyetemre, és ejtőernyőzni sem tudott, mert már akkor szemüveges volt, így kirostálták az alkalmasságin. A Magyar Rádióba viszont bekerült, majd dolgozott az Esti Egyenleg és az Objektív című műsorban is.

Amikor elindult a hazai kereskedelmi televíziózás, fiatal, ám tapasztalt emberként állhatott a startvonalhoz, s éppen ilyenekre volt akkor szükség. A TV2-höz került, ahol szép karriert csinált: az ország egyik legismertebb televíziós személyisége lett, vezette a Tényeket és a Jó estét Magyarországot!, majd pedig a Napló című politikai magazinműsor szerkesztője és műsorvezetője volt. Aztán pár éve búcsút mondott a képernyőnek, s azóta saját vállalkozásaiból él.

Az élet örömeihez van érzéke. Jó példa erre, hogy amikor a Vacsoracsatában szerepelt, olyan menüvel várta vendégeit, hogy leírni sem egyszerű: thai királyrákleves, utána roston sült vörös tonhal tejszínes zeller-krumpli szufléval, chilis ananásszal és rácson sült cukkinichipsszel, végül málna sorbet.

Két évtizede él boldog házasságban Enikővel, és két nagyfia van, Tamás és Péter. A nagyobbik, Tomi már fejére nőtt, bár egyelőre csak a testmagasságát tekintve, de a srác már tehetséggel vitorlázik is, s ez érzékenyebben érintheti a papát, aki köztudottan nagy szerelmese a hajózásnak.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.