Városlista
2023. március 31, péntek - Árpád, Benjámin, Benő

Hírek

2012. Május 21. 14:21, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Michelisz a 9. és az 5. helyen végzett Ausztriában

Michelisz a 9. és az 5. helyen végzett Ausztriában

Mindkét versenyen pontot szerzett Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság ausztriai állomásán, előbb a 9., majd az 5. helyen végzett.

A Zengő másik magyar pilótája, Wéber Gábor az utolsó helyről rajtolt, de így is volt esélye a pontszerzésre, a 15. hely után a 12. helyen ért célba. A Chevrolet klasszis triója előbb sima sikert aratott, majd a fordított rajtú versenyét eltaktikázva betlizett.

1. verseny

A Chevrolet Cruze három klasszispilótája nem hibázott a rajtnál, így maradtak az élen, előnyüket pedig körről-körre növelték, körülbelül egy-egy másodperccel, ami a riválisok lehetőségeit erősen behatárolta.

Michelisz, de különösen Wéber jól kapta el az indulást, ám a rövid célegyenes miatt az első kanyarnál a mezőny besűrűsödött, így előbbi új utakra indult, és levágta a kanyart. Ezért négy helyes hátrasorolást kapott, ami viszont nem zökkentette ki a ritmusából, és szépen előzgette meg riválisait. Egészen a verseny feléig, ugyanis a hatodik körben megérkezett a safety car – Darryl O'Young egyenesített ki egy kanyart, amivel nem kis zavart keltett mások kárára –, és három körön keresztül vezette a mezőnyt. Ez jól jött a két magyarnak, akik így könnyedén beérték az előttük haladókat, amire a versenytempó mellett kevés sanszuk volt.

A hajrához érve Michelisz előtt ketten kilökték egymást – Dudukalo és Bennani –, a szorosan rájuk tapadó magyar így korrigálni kényszerült – hogy ne hármas legyen a kiesés –, ezt kihasználva mögötte ketten megelőzték. Közülük Nasht visszaelőzte Michelisz, de Coronelt már nem sikerült. Közben Wéber kicsúszott a pályáról, és hiába jött vissza, maradt versenyben, amelyben végig keményen dolgozott, végül meg kellett elégedjen a 15. hellyel, miközben Michelisz a 9. helyen bejött pontszerzőnek.

2. verseny

Dudukalo indulhatott az élről, de elrontotta a startját, így Coronell és D'Aste is megelőzte az egyenes végére. A két magyar pilóta sem taktikázott sokat, azonnal támadta az előtte álló riválist, méghozzá sikerrel, így rövid időn belül a 11., illetve a 16. helyen találták magukat.

Közben amint az várható volt, nyomultak, méghozzá igen erőteljesen a Chevrolet Cruze pilótái, akik az első futamon könnyedén utasították maguk mögé a mezőnyt, bár egymással nem meccseltek olyan nagyot. Közülük a francia Yvan Muller volt a legintenzívebb, aki a negyedik körben már az élre állt. Egy körrel később Huff volt közvetlen mögötte, és a svájci Alain Menut is csak egy pilóta választotta el tőlük. Utóbbi aztán addig feszítette a húrt, amíg a kavicságyba nem került, majd a szalagkorlát fogta meg, és így a verseny feladására kényszerült.

Miután sorra potyogtak ki a pilóták, a magyar duó úgy is előrébb tudott lépni, hogy nem előzött. Az utolsó kör tartogatta a meglepetést: az élen álló Muller törmelékre hajtva kicsúszott, Huff került az élre, de lendületéből ő is sokat veszített. Coronell vesztére nagyon közel került hozzá, nem tudta kihasználni a váratlan lehetőséget, nem úgy D'Aste, aki gyorsan reagált. Új ívet vett, kielőzött, és pályafutása első sikerét aratta. A kicsúszott Muller végül a nyolcadik helyen ért célba, Michelisz viszont ötödiknek érkezett be, és bár Wébernek is volt esélye a pontszerzésre, végül a 12. helyen zárt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 31. 07:47, péntek | Sport

Kettős győzelemmel negyeddöntős a Veszprém

Veszprém kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel házigazdaként 38-33-ra nyert a Szeged ellen a rájátszás első fordulójának csütörtöki visszavágóján.

2023. Március 29. 07:50, szerda | Sport

Új szabályok lépnek életbe az ünnepélyes kezdőrúgásokra

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése szerint az OTP Bank Ligában és a Merkantil Bank Ligában a most hétvégi bajnoki fordulótól kezdődően szigorú szabályok betartása mellett lehet ünnepélyes kezdőrúgást elvégezni.

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Sport

Magyar-bolgár - Motivált, becsvágyó csapatot ígér a vendég szakvezető

Mladen Krstajic szövetségi kapitány becsvágyó, motivált bolgár labdarúgó-válogatottat ígért a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

2023. Március 26. 09:47, vasárnap | Sport

Atlétikai VB: Pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők

Pozitív visszajelzésben részesült az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága, miután tájékoztatót tartott a nemzetközi szövetség (WA) legfőbb döntéshozó testületének.