Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 24. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Infogyőr

Miért fontos a szellőztetés?

Miért fontos a szellőztetés?

Az elégtelen szellőztetésnek számos olyan tünete ismert, amiről az ember nem is gondolná, hogy kapcsolatban van a hiányos friss levegővel.

Mit lehet tenni, ha nincs arra mód, hogy a gyakori szellőztetést beiktassuk a napi rutinba? Milyen tünetekre számíthatunk?

Gyakran jelentkező fejfájás és a rossz minőségű alvás

Egy átlagos hálószobát körülbelül óránként kellene szellőztetni ahhoz, hogy a szükséges friss levegő mindig rendelkezésre álljon. Erre azonban nincs lehetőség mindig, hiszen például téli éjszakákon kitől várható el, hogy óránként nyitogassa az ablakot? A sűrű ablaknyitogatás ráadásul többlet energiafelhasználással is járhat, hiszen a kihűlt szobát újra be kéne fűteni. Az alvás sokszor nem elég pihentető, ami tehát az elégtelen szellőztetés miatt történhet meg, ez okozza a reggeli fáradtságot, az egész napos koncentráció hiányát.

A kérdés még így is ugyanaz: ki szellőztessen óránként? Erre van az Airzone termékei között egy tökéletes megoldás, a Zehnder innovációs hővisszanyerős szellőztetőgépe. Ennek a szerkezetnek a segítségével a folyamatos friss levegő utánpótlása megoldott lesz, mert a rendszer megszűri a kinti világból beérkező levegőt. Eredmény: csökken a fejfájások gyakorisága, a minőségi alvások száma növekszik. Ezen kívül pedig még egyéb pozitívumai is vannak a berendezésnek.

Milyen egyéb pozitívumai ismertek a Zehnder hővisszanyerős szellőztetőgépének használata közben?

Csökkenni fog az allergiás tünetek száma és intenzitása, valamint az egyes szezonális megbetegedések gyakorisága is alacsony szinten marad.

Akár szabadtéri levegő, akár a beltéri levegő minőségét vizsgáljuk meg, olyan anyagokat tartalmaz, amit összefoglaló néven aeroszoloknak nevezzük, amiben benne foglaltatik a por, kémiai anyagok, a pollenek és spórák, csakhogy a leggyakoribbak legyenek megjelölve. Ezen anyagok okozhatnak tartósabb betegségeket is.

Csökkenhetnek a kellemetlen szagok a zárt térben. A Zehnder hővisszanyerős szellőztetőgép olyan finom szűrővel rendelkezik, mely nemcsak a fizikai anyagokat képes felfogni, hanem az illatanyagokat is semlegesítheti. Ez igaz akkor is, ha a kültérről beáramló szmogos levegőről van szó, de ugyanúgy érvényes a beltérben keletkező kellemetlen illatokra is (pl.: dohányfüst).

Csökkenhet a hajlam, a penész és a nedvesség kicsapódására. Napjainkban egyre elterjedtebbek a korszerű nyílászárók, amik segítik a benti hőmérséklet megtartását. Ezzel egyidőben ugyanakkor nincs meg a lehetőség arra, hogy a felesleges pára elillanjon, kicsapódik a házak, lakások azon pontján, ahol a leghidegebb van. Ezen a helyen jelentkeznek a legelső penészfoltok, amik aztán elszaporodnak a levegőben terjedő spóráikkal észrevétlenül. Ez megint számos betegséget eredményezne, de ha a Zehnder hővisszanyerős szellőztetőgépet használják, akkor a párakicsapódás elkerülhető, és a penész meg sem tud telepedni a zárt térben.

Címkék: levegő, szellőztetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.