Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Május 30. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MSZP Rábaközi Szervezet

Mikor lesz kész a félkész csornai elkerülő?

Mikor lesz kész a félkész csornai elkerülő?

Papp József csornai MSZP elnök és Aller Imre Kóny polgármestere reagáltak Gyopáros Alpár tájékoztatójára.

- Jelentkezzen, aki emlékszik Gyopáros Alpárnak azokra a választási ígéreteire, hogy nem építik meg a 85-ös főút csornai elkerülőjét, és 30 milliárdot tömnek a KÖZGÉP és Simicska Lajos zsebébe! – kezdte tájékoztatóját Papp József, a MSZP csornai elnöke. Múlt heti sajtótájékoztatóján a fideszes országgyűlési képviselő a választási programja magvalósításával dicsekedett, pedig csak két dolgot tett. Hazudott, és mellébeszélt.

- Hazudott, mert a szocialista kormányok nem tétlenkedtek a csornai elkerülő ügyében. 2006-ban már jogerős építési engedélye volt az elkerülő útnak, aminek a megépítését többek közt az a csornai önkormányzat akadályozta, amelyben Gyopáros Alpár alpolgármester volt, és erről jogerős bírósági ítélet van. 2007-ben emiatt újra kellett kezdeni a tervezést, de 2010 márciusára már újra megvolt az akkori csornai önkormányzattal egyeztetett új nyomvonal építési engedélye. Mit tetszettek csinálni azóta? Mit pörgettek fel a mutyin kívül? Simicska Lajos örülhet, újabb 30 milliárdos munkát tudhat a zsebében.

Papp József felhívta a figyelmet, hogy a 2006-ban elutált engedélyes terv és a mostani közt az a különbség, hogy annak megépítésével a 85-ös és a 86-os is elkerülte volna a várost.

- Mellébeszélt a képviselő, mert bár kimondani nem merte, de az a fél mondat, hogy a „második ütemet a következő EU finanszírozási ciklusra halasztották", azt jelennti, hogy most 85-ös elkerülőt nem építenek, ez a főúti forgalom tovább terheli a csornaiakat. Legfeljebb úgy lehet "elkerülni" Győr felől a 85-ösön Csornát, hogy Dörnél letér a 86-os elkerülőre, Szilsárkánynál visszajön a régi 86-osra, kivárja a Bartók Béla utcában a sorompót, majd a körforgalomnál Kis-Csorna felé elhagyja a várost. Ilyen bolond autós nem sok lesz.

Aller Imre sajnálkozását fejezte ki, hogy Gyopáros Alpár csak a Fehér Akác Vendéglő hűlt helyéig jutott el, mert ha elfárad a kónyi hivatalig, megmutathatta volna neki a 2008-ban elkészült engedélyes terveket az Enese-Csorna szakaszról és a kónyi csomópontról, aminek a kialakításában polgármesterként végig részt vett. 2008-ban és 2009-ben minden érintett önkormányzat módosította a rendezési terveit, hogy az út megépülhessen, 2009-ben már elkezdődtek a kisajátítások. Azóta várják, hogy történjen valami. Az elmúlt három évben azonban ebben az ügyben semmilyen érdemi előrelépést nem tapasztaltak.

Aller Imre és Papp József is kiemelte, a leghőbb vágyuk, hogy az érintett útszakaszok végre megépüljenek nyugodtabban, biztonságosabban lehessen közlekedni. Nem kellene egy- másfél éves befejezési határidőkkel hitegetni az embereket, hanem neki kéne már állni az építésnek, jó minőségben mielőbb megépíteni az utakat, és dolgozni a 85-ös elkerülő előkészítésén és megvalósításán.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!