Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Július 10. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Milliárdokkal növekszik az uniós agrártámogatás

Milliárdokkal növekszik az uniós agrártámogatás

A Magyarországra jutó uniós agrártámogatások 1,9 milliárd euróval (587 milliárd forinttal) nőnek a 2014 és 2020 közötti időszakban, ezen belül elsősorban a közvetlen támogatások összege emelkedik - hangsúlyozta az agrárgazdaságért felelős államtitkár szerdán egy ceglédi rendezvényen.

Czerván György, aki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének kutatóállomásán, egy kajszibarackkal foglalkozó tanácskozáson beszélt az agrárgazdaság helyzetéről, elmondta, az új uniós pénzügyi ciklusban évente 1,27 milliárd euró közvetlen támogatás jut Magyarországnak.

Kitért arra is, hogy - a gazdák által kedvelt - termeléshez kötött támogatások lehetősége bővül. Az előző hét évben, termeléshez kötötten a közvetlen támogatás 3,5 százalékát lehetett kifizetni, az új időszakban már 13 plusz 2 százalékát. A 13 százalék mintegy 191 millió eurót jelent évente, ebből a zöldség-gyümölcs ágazat is kap, így a kajszibaracknak is juthat - tette hozzá. (A plusz 2 százalék címkézetten a fehérjenövényeknél fizethető.)

A rendezvényen kutatók, szakemberek és termelők tanácskoztak a kajszibarack helyzetéről, termesztéséről, valamint a tapasztalatokról és a kilátásokról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt