Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 04. 14:22, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Milliókért árverezték el a Kelly Family németországi kastélyát

Milliókért árverezték el a Kelly Family németországi kastélyát

Valamivel több mint 3 millió euróért kelt el kényszerárverésen a Kelly Family zenész család nyugat-németországi kastélya.

A Gymnich-palota mindössze pár kilométerre fekszik Bonntól, a XIV. században épült és víz veszi körül. Új tulajdonosa Gerd Overlack német üzletember. A férfi oda akar költözni, a kastély egy részében pedig tervei szerint szállót és éttermet alakít ki.
A keddi árverés eredményét megismerve Joe Kelly, a 12 gyerek közül az egyik, megkönnyebbülésének adott hangot. "Nagy nap ez nekem. A palota az apám álma volt, amelynek beteljesülését nem érte meg" - mondta Joe Kelly, aki apja halála után keveredett vitába testvéreivel.
A kastélyt 1998-ban vásárolta a Kelly család. Dan Kelly 2002-es halála után azonban vita robbant ki, a 12 gyerek nem tudott egyezségre jutni az épület eladásáról vagy felhasználásáról, így a hitelező bank végül elárvereztette.
A palota évszázadokon át a Gymnich nemesi családé volt, amely a XVIII. században rokokó stílusúvá alakította át. A kastély nagy része manapság is ennek képét őrzi.
Az 1970-es és 1990-es évek között az épület a nyugatnémet kormány vendégeinek hivatalos rezidenciájaként szolgált, ott vitatták meg magas rangú német és magyar politikusok 1989 nyarán - pár hónappal a berlini fal leomlása előtt - a magyar határ keletnémet menekültek előtti megnyitását.
Az eredetileg amerikai Kelly család 1966-ban költözött Spanyolországba, előbb Toledóba, majd Pamplonába. Fellépéseiket 1972-ben kezdték, hírnevüket nomád, vándorló életmódjuknak is köszönhették. A család végül Németországban telepedett le.
Dan Kelly halála után a család szétesett, néhány tagja szólókarriert kezdett, míg mások teljesen eltűntek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során