Városlista
2020. december 2, szerda - Melinda

Hírek

2020. Október 29. 17:23, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Milyen a tökéletes TV sarok?

Milyen a tökéletes TV sarok?

Mai szemmel már nem is igazán értjük, hogy néhány évtizeddel ezelőtt hogyan ülhetek nagyszüleink hokedliken, miközben a meccset vagy a híradót nézték.

Sokan vagyunk, akik számára a TV sarok a nappali - és ezáltal a lakás - egyik központi eleme, így annak kényelme kiemelt fontosságú.Ha azt szeretnénk, hogy tökéletes helyszín legyen vendégek fogadására vagy akár csak egyszemélyes tévézésre, van néhány aranyszabály, amelyet a kialakításkor be kell tartanunk.

A televízió

2020-ban magabiztosan kimondhatjuk, hogy a TV készülékek választéka sosem volt ilyen széles. LCD képernyők, LED panelek és hasonló szakkifejezések repkednek a fejünk felett a boltokban és a szakmagazinokban egyaránt. Ember legyen a talpán, aki csupán egy leírás alapján képes helyes döntést hozni.

A legjobb megoldás, hogyha kedvenc filmünket egy lemezen vagy pendrive-on magunkkal visszük, és a boltban személyesen próbáljuk ki, hogy melyik az a televízióméret és képminőség, amellyel már elégedettek vagyunk, de még meg is szeretnénk fizetni. Lehet, hogy ez egy időigényesebb trükk, mint gyorsan átnézni néhány netes cikket, de az bizonyos, hogy ez a legbiztosabb módszer.

Az ülőhely

A televízió méretét úgy érdemes megválasztani, hogy a majdani élőhelyünk a TV átlójának kétszeresére legyen a készüléktől. Ezzel pedig nem csupán az elektronikai eszköz méretét, de egyszersmind az ülőhely elhelyezkedését is leszűkítettük. Ha az aktuális divatban gondolkodunk, válasszunk egyet a sarokkanapék közül, hiszen ezek a bútordarabok foglalják el a legkisebb teret, ugyanakkor mégis legtöbb ülőhelyet biztosítják.

Az anyagát tekintve érdemesebb inkább textilt választani, mert a bőr hosszútávon kevésbé bírja a strapát, és ha nem ápoljuk folyamatosan, a felszíne megtörhet. Ha pedig kiválasztottuk a megfelelő helyünket, érdemes néhány párnával feldobni a kényelmét. Akkor kapunk harmonikus hatást, ha a párnahuzatok nem csupán a kanapéhoz, de a környezetében lévő más bútorok színéhez és formához is passzolnak. A trendi színkombinációkat nyugodtan lessük el az internetről, meg fogunk lepődni, hogy milyen gazdag az aktuális divat.

A fotó forrása: Photographee.eu / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 12. 18:52, csütörtök | PR

Jövőre különösen felkapottak lesznek a termálfürdő közeli szállások

A belföldi turizmus aktuális helyzetben minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend.

2020. November 07. 10:56, szombat | PR

Ilyen esetekre kell kiterjednie egy megbízható lakásbiztosításnak

Milyen az ideális lakásbiztosítás?

2020. November 03. 11:19, kedd | PR

A klímaberendezések fajtái: melyiket érdemes választani?

Sok mindentől függhet az, hogy amikor otthon vagyunk, hogyan érezzük magunkat.