Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 31. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Minden automatát be kell jelenteni az adóhivatalnak

Minden automatát be kell jelenteni az adóhivatalnak

A mai napig még szankció nélkül bejelenthetik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé az üzemeltetők az automata berendezéseket.

Már nemcsak az élelmiszert árusító automaták adatait kell bejelenteni a NAV-nál, hanem szolgáltatástól és árucikktől függetlenül minden ilyen berendezés üzemeltetésére vonatkozik ez a kötelezettség. Idetartoznak például a parkolóautomaták, a személyzet nélküli autómosó berendezések, a „százforintos” játékkiadó gépek és a legkülönfélébb árucikkeket kínáló automaták is.

Bár az eredeti határidő június 30-a volt, az adóhivatal egy hónapot hagyott az üzemeltetőknek, hogy az automaták adatait biztosan be tudják küldeni. A bejelentést elektronikusan, az AVTOMATA elnevezésű adatlapon kell megtenni. Mostanáig az üzemeltetők már 9 000 automatát regisztráltak. Augusztustól a be nem jelentett berendezések üzemeltetője mulasztási bírságra számíthat.

Az AVTOMATA adatlap internetes kitöltő- és ellenőrzőprogramja, a hozzátartozó kitöltési útmutatóval együtt letölthető a NAV honlapjáról (https://nav.gov.hu → Nyomtatványkitöltő programok → Nyomtatványkitöltő programok → Egyszerű keresés/Összetett keresés, illetve az alábbi linkre kattintva: https://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok).

A bejelentés részletszabályait és a bejelentendő adatokat az automataberendezés üzemeltetőjének adókötelezettségéről szóló 8/2019. (VI. 27.) PM rendelet határozza meg. A bejelentés teljesítéséhez a NAV korábbi közleménye és tájékoztatója is segítséget nyújt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!