Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Január 28. 10:38, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

Mindenkinek készít szja-bevallási tervezetet a NAV

Mindenkinek készít szja-bevallási tervezetet a NAV

A NAV mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik:

legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó. A változásokról, a teendőkről, a határidőről és az 1+1 százalékról minden fontos információ megtalálható a NAV honlapján.

Az egyéni vállalkozóknak (a tavaly mellékállásban katás vagy evás vállalkozókat kivéve), az őstermelőknek, és az áfás magánszemélyeknek továbbra is önállóan kell benyújtaniuk az szja-bevallást, aminek elkészítését nagyban megkönnyíti a NAV által összeállított adóbevallási tervezet, mely a munkáltatóktól, kifizetőktől származó adatokat tartalmazza. A tervezetek március 15-étől elérhetőek a NAV honlapján (www.nav.gov.hu/szja/szja), illetve a kormányzati portálon (www.magyarorszag.hu) egyaránt.

Az egyéni vállalkozók, az őstermelők, és az áfás magánszemélyek a tervezet adatainak megtekintése, a nem kifizetőtől, munkáltatótól származó jövedelmi adatok, valamint a vállalkozói, őstermelői tevékenységgel összefüggő adatok kiegészítése, majd mentése után küldhetik be a bevallást elektronikusan, a webes kitöltő felületen.

A személyijövedelemadó-bevallás benyújtási határideje mindenkinek egységesen május 20.

Az szja 1+1%-áról is május 20-áig rendelkezhetnek a felajánlók, addig választhatnak egy támogatni kívánt civil szervezetet, egy vallási közösséget vagy a Nemzeti Tehetség Programot. Az egyházak részére tavaly tett rendelkező nyilatkozatok szintén eddig az időpontig módosíthatók, vagy vonhatóak vissza – közölte közleményben a NAV.

Címkék: adó, bevallás, NAV, szja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.