Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2018. Április 07. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: Rábaköz Infó Magazin

Mindnyájunknak el kell menni!

Mindnyájunknak el kell menni!

Vasárnap választ az ország.

Az új országgyűlés 199 tagja közül 106 képviselőt egyéni választókerületben, 93 képviselőt pedig az 5%-os parlamenti küszöböt átlépő pártok országos listáiról választunk meg az új parlamentbe. Így mindenki két szavazólapot kap. Minden választás fontos, mert meghatározza az ország következő 4 évét. Sokan fordulnak el a politikától, akik nehezen viselik a választási kampány szócsatáit, vagy egyszerűen úgy gondolják, nekik ehhez nincs közük. Pedig mindenkinek köze van hozzá, hogy merre halad tovább Magyarország, mert az ő életüket is meghatározza.

Sokan azt mondják, nem mennek el szavazni, mert az ő szavazatuk úgysem számít. Nincs igazuk. Április 8-án mindenkinek ugyanakkora befolyása lesz a jövőre, mint akár Orbán Viktornak, akár Karácsony Gergelynek. Mindenkinek egy szavazata van, abból jön ki a végeredmény. Aki nem megy el szavazni, az lemond arról a jogáról, hogy befolyásolja a saját életét.

Aki azt szeretné, hogy a jelenlegi kormány folytassa a munkáját, annak azért kell elmenni. Aki elégedetlen azzal, ahogy az országot most vezetik, és változtatni akar rajta, annak azért kell elmennie. Fotelban ülve dühösen, vagy a facebook-on erős posztokat vagy kommenteket írva nem lehet változtatni. Legyen egy félórája Magyarországra és a saját jövőjére!

A közvélemény kutatások azt mutatják, hogy jóval több ember elégedetlen a kormány munkájával, mint elégedett, de azt is, hogy a Fidesz a legerősebb párt. A közvéleménykutatók ugyanakkor azt is elmondják, hogy egyre több embert kell megkérdezni ahhoz, hogy 1000 választ kapjanak. Az emberek félnek, titkolják a véleményüket. Április 8 lesz az igazi „közvélemény kutatás”, ahol minden kiderül, négy évre minden eldől. A szavazófülke az a hely, ahol nem kell félni, a szavazás titkos, senki nem vonható felelősségre a szavazatáért, és az a hely, ahol megszüntethető a félelem. Kilencedikén már késő azt mondani, mégiscsak el kellett volna mennem!

Az utóbbi hetekben sorra derülnek ki milliárdos korrupciós ügyek. Orbán Viktor vejének 13 milliárdos közvilágítási bizniszét az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala tárta fel, közjegyzői okirat tanúskodik Kósa Lajos 1300 milliárdos furcsa vagyonkezelői megbízásáról, édesanyjának adott 800 milliós „ajándékról”. Az FBI nyomoz Orbán vejének állami szoftver mutyija ügyében, és az Amerikai Egyesült Államok tanúvédelmi programja védi azt a magyar állampolgárt, aki kulcsfigura lehet a Magyarországon elsikkasztott uniós pénzek külföldre juttatásában, ami aztán arab befektetésnek álcázva került vissza Magyarországra. Több nemzetközi körözés alatt álló „arab befektető” kapott magyar letelepedési engedélyt letelepedési kötvény vásárlásával. Idehaza pedig Mészáros Lőrinc mesés gazdagodása borzolja a kedélyeket, és ezek csak kiragadott példák.

Vannak, akik attól félnek, hogy ha kormányváltás lesz, a most egymással vitatkozó ellenzék hogyan fog kormányozni? Majd kormányon is vitatkozni fognak? 8 év alatt a mai kormány elfoglalt minden intézményt, ami alkalmas lenne a korlátozására. Uralmuk alá vonták az ügyészséget, az állami számvevőszéket, az adóhivatalt, az alkotmánybíróságot, az állami hivatalokat, megszállták a sajtót, folyamatosan kísérleteket tesznek a bíróságok irányítására. Az emberek megfélemlítve érzik magukat, féltik a családjukat, az állásukat, a vállalkozásukat, miközben azt látják, hogy egyeseknek mindent szabad. Magyarországnak most pontosan egy koalíciós kormányra lenne szüksége, ahol még a koalíciós partnerek is ellenőrzik egymást, és a hatalom ellenőrzésére hivatott intézmények nem szolgálják, hanem kontrollálják a hatalmat. Megfelelő ellenőrzés nélkül nem fékezhető meg a korrupció, nem állítható helyre az emberek szociális, társadalmi és jogi biztonsága. Erről szól a választás április 8-án.

Címkék: választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 19:00, vasárnap | Helyi

Állítsuk meg az akkumulátorgyárak szennyezését!

Petíció

2024. Május 19. 16:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Jánossomorja vasútvonalon

Felhívás

2024. Május 19. 13:00, vasárnap | Helyi

Ha szeretsz, miért nem szeretsz?

Irodalmi, pszichológiai est Csornán.

2024. Május 19. 09:00, vasárnap | Helyi

Madáretető készítő pályázat a A Szanyi Gólyafesztiválra

Június 15-én lesz az idei Szanyi Gólyafesztivál