Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Augusztus 06. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt

Mire érdemes figyelni a zivatarok idején?

Mire érdemes figyelni a zivatarok idején?

Itt a zivatarszezon!

VÍZNYELŐK: A hatalmas zápor után jó néhány víznyelő rácsán lefolyt ugyan a víz, de a rácson ottmaradt a gyepnyiradék, falevél, esetleg utcai szemét. A víznyelő dugulások túlnyomó része két perc alatt elhárítható – csak szabaddá kell tenni a rácsokat, hogy működni tudjon a vízelvezetés. Arra kérjük az ingatlan tulajdonosokat és a területek kezelőit, lehetőség szerint hagyják szabadon a víznyelők környékét, hogy azok a legnagyobb kapacitással működni tudjanak.

TÉRSZINT ALATTI HELYISÉGEK: Térszint alatti helység elöntésről egyre kevesebb bejelentést kapunk, úgy látszik az ingatlan tulajdonosok megfogadták tanácsainkat. Ha az utcai csatornaszint a záporok miatt megemelkedik, a pincékben lévő csatornacsövek is nagyobb terhelést kapnak. Érdemes a csövek illesztéseit és a tisztítónyílások fedeleit gyakran ellenőrizni, nehogy kárt okozzon a pincébe visszafolyó csapadékvíz. Az épületek csatornahálózatát minden esetben úgy kell kialakítani, hogy szennyvíz visszaáramlás ne keletkezzen – még nagy záporoknál sem.

ILLEGÁLIS CSAPADÉKVÍZ BEVEZETÉSEK: Sajnos továbbra is előfordul, hogy záporesőknél csapadékvíz – kerül a szennyvízelvezető rendszerekbe. Vagyis a többszöri tiltás ellenére is belevezetik a csapadékvizet a szennyvízcsatornákba. Sziszifuszi munka kiszűrni a szabálytalankodókat, de további lépések szükségesek. A szemléletváltáshoz pedig még kell egy kis idő és a csapadékvíz elvezető rendszert is fejleszteni kell. A szennyvízelvezető rendszerek nem ilyen nagy mennyiségű víz elvezetésére készültek.

Pannon-Víz Zrt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:00, kedd | Helyi

A megyében az elmúlt héten 54 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 17. héten történt.

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.