Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Május 27. 13:00, hétfő | PR
Forrás: Infogyőr

Mit és mennyit viseljünk a nagy napon?

Mit és mennyit viseljünk a nagy napon?

Ékszer. A neve is mutatja, hogy arra szolgál, hogy felékesítse a menyasszonyt élete legszebb napjára.

Igen ám, de vannak bizonyos írtalan szabályok, amelyeket érdemes figyelembe venni, ha nem szeretnénk egy túldíszített karácsonyfához hasonlítani.

A kevesebb néha több, avagy nem kell keverni a stílusokat, köveket

Míg régen nem volt tanácsos a gyöngy ékszer viselése, ez mára már megváltozott. Hiszen annyiféle díszítésű ruha közül választhatunk, melyek között igenis akad olyan, ami megköveteli a gyöngyékszert. Ma már inkább az igazgyöngy elnevezés az, ami a köznyelvben megtalálható, erről pedig az igaz szerelemre asszociálhatunk.

Arról, hogy milyen ékszert viselünk, a legtöbb esetben a ruha és a fejdísz dönt, mivel a menyasszonyi ruha már alapjában mutat egy utat afelé, hogy kell-e hozzá - és ha igen, milyen típusú - ékszert viselni. Vagyis egy mélyen dekoltált ruhához érdemes egy nyakék jellegű ékszert viselni, ami nem feltétlenül csak a keblekre irányítja a tekintetet, hanem igenis bizonyítja, hogy van még ott más látnivaló is.

Ha mégis ékszer nélkül marad a nyak, akkor ne felejtsünk el fülbevalót viselni, és lehetőleg a hajunk se maradjon dísztelen. Ezeket kifejezetten mértékkel kell kombinálni, vagyis egy hangsúlyos hajdísz mellé nem kötelező egy díszes és figyelemfelkeltő fülbevaló.

A gyöngy és a kövek keverése állandó kérdés a menyasszonyok körében. A rövid válasz annyi, hogy nem érdemes keverni a különböző stílusokat. Vag gyöngyöt viseljünk vagy ékköveket, de ha például egy ruha gazdagon csipkézett, vagyis önmagában egy dísz, akkor nem feltétlenül kell nyaklánc és fülbevaló, elég egy hozzá illő hajdísz.

A mennyiségnél sokkal fontosabb, hogy az ékszer valódi köveket vagy igazgyöngyöt tartalmazzon. Lehetőleg mellőzzük a replikákat, a nem valódi kő imitációkat, főleg, ha mellé még eredetit is hordani szándékozunk. Szinte azonnal ki fog ütközni, hogy melyik is az igazi.

Tiara: igen vagy nem?

Attól függően, hogy milyen a fejdísz kialakítása, nem biztos, hogy kell hozzá viselni nyakéket, elegendő egy hozzá illő fülbevaló. Tiara esetében tartsunk mértéket, hiszen úgy sokkal elegánsabb és finomabb összhatást keltünk, mintha még egy nyakéket is a nyakunkba biggyesztünk. A kulcs itt is a mértékletesség.

Ugyanilyen fontos, hogy vegyük figyelembe azt is, hogy mi az, ami számunkra előnyös. Vagyis rövid nyakhoz ne válasszunk hosszú, lógós fülbevalót, sem pedig elálló fülekhez hangsúlyos darabot. Semmi szükség, hogy olyan dolgokra hívjuk fel a figyelmet, amik nem válnak előnyünkre, hiszen az a cél, hogy a nagy napon a legelőnyösebb oldalunkat mutassuk. Ugyanígy vastagabb csuklóra se vegyünk karkötőt, sőt dús keblek fölé is viseljünk nyakláncot, ami elvonja a figyelmet a látnivalóról.

Fontos, hogy ha nem teljesen minimalista stílusban utazunk, akkor lehetőleg ne mellőzzük az esküvőn az ékszert. Hiszen ahogy a neve is mutatja, arra hivatott, hogy ékesítse a menyasszonyt élete nagy napján.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 27. 16:00, kedd | PR

Milyen karbantartást igényel egy medence?

Szükség van a medencék otthoni víztisztítására is ahhoz, hogy hosszú ideig élvezhető legyen a víz tisztasága.

2019. Augusztus 27. 09:00, kedd | PR

Vidd be a konyhádba az ősz ízeit!

Nem tudjuk ti, hogy vagytok vele, de ha őszinték akarunk lenni, mi már nagyon vártuk, hogy beköszöntsön az ősz.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Július 23. 15:00, kedd | PR

Hogyan válasszunk karikagyűrűt?

Mikor felmerül a házasság kérdése, szinte azonnal szerepet kapnak a gondolatokban a lehetséges helyszínek, a viselendő ruhák és ékszerek, a vendéglista és természetesen a karikagyűrűk beszerzésének gondolata.