Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Március 11. 11:03, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Mit ígérnek a kormányváltók a választóknak?

Mit ígérnek a kormányváltók a választóknak?

Tóbiás József volt Kránitz László vendége Beledben.

Nem mindenki fért be a terembe tegnap este Kránitz László fórumára a beledi művelődési házban. A Kormányváltó erő képviselőjelöltje szülővárosában, gyermekévei színhelyén találkozott az érdeklődőkkel.

- Furcsa érzés képviselőjelöltként itt megszólalni önök előtt, akik gyerekkorom óta ismernek, akiket gyerekkorom óta ismerek. Ettől aztán a felelősséget is nagyobbnak érzem, amit a ránk váró munka jelent. Sok a tennivaló, mert a mai kormánypártok becsapták az embereket, nem azt tették, amit 4 éve ígértek. - kezdte beszédét Kránitz László. Sok a feladat, valós, a településeket segítő fejlesztéseket kell megcsinálni, nem olyan hitvány munkákat, mint a kapuvári kerékpárút, a sopronnémeti kenukikötő, ahol csak víz nem folyik, és a játékok nélküli beledi játszótér, a magára hagyott és tönkretett kapuvári húsgyár.

Tóbiás József az MSZP frakcióvezető-helyettese a kormányváltók 8 pontját ismertette a hallgatósággal.
- Április 6-án népszavazás lesz arról, hogy kelethez vagy a nyugathoz tartozunk-e, jogállamban akarunk-e élni. Ha igen, akkor a törvények azokra is vonatkoznak, akik megalkotják azokat. Ez szorosan összefügg a megélhetéssel. – mondta Tóbiás József. Negyedmillió új, valódi munkahelyet teremtünk. 100 000 forintra emeljük a nettó minimálbért úgy, hogy a munkáltatók bérterhei nem növekednek. A mikrovállalkozások társasági adóikból leírhatják majd a közterheket. Mindezt csak akkor lehet megcsinálni, ha hossszú távon kiszámítható gazdaságpolitikát folytatunk, nem üldözzük, nem bélyegezzük meg a befektetőket.

A mai kormány a szegényektől vesz el, és a gazdagoknak ad. Talpára kell állítani a társadalompolitikát, és annak adni, aki szükséget szenved. Az alapvető élelmiszereket sújtó 27 százalékos áfát 5 százalékra csökkentik, így az eddig éhező szegények többet ehetnek. Igazságos és fenntartható lesz a rezsicsökkentés, mert a fűtőberendezések korszerűsítésére, ajtó-és ablakcserére, hőszigetelésre adott nagyarányú támogatások csökkentik az energiafogyasztást.
A százezer forint alatti nyugdíjat kapó, 65 évnél idősebb emberek 24 ezer forintot kapnak gyógyszer vagy gyógyászati segédeszköz vásárlásához. Lényegesen több pénzt fordítanak majd a költségvetésből az egészségügyre, rövidülni fognak, majd megszűnnek a várólisták, javulni fog az ellátás.

- Az utólsó pont nem politika, hanem nemzeti ügy! – mondta. Megszüntetjük az Orbán-korszak legfájóbb eredményét, a gyermekéhezést. Nem lesz Magyarországon éhező gyermek, egyetlen gyermeket sem hagyunk az út szélén!

Kránitz László azzal zárta a fórumot, hogy tapasztalják az emberek megfélemlítését, sokan panaszkodnak, hogy nem mernek véleményt nyilvánítani, nem mernek politikai rendezvényre menni. Mindenkit arra bíztatott, hogy menjenek el szavazni április hatodikán, és a Kormányváltó erő győzelme esetén megszűnik a félelem, békés, nyugodt, mosolygós lesz Magyarország.


Címkék: beled, választás 2014

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 16:00, hétfő | Helyi

Fának csapódott és felborult egy autó Fertődön

A 18. héten történt.

2024. Május 06. 13:00, hétfő | Helyi

Néhány intercity vonat már kerékpárokat is szállít

Kerékpárosok, figyelem!

2024. Május 06. 09:00, hétfő | Helyi

Birdo - Az év madárfotósa pályázat

A madárfotósok kedvelt pályázata ismét várja a nevezéseket.

2024. Május 05. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.