Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 18. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Mit keres a krumpli a virágcsokorban?

Mit keres a krumpli a virágcsokorban?

Krumplifesztivált és Egészségnapot rendeztek Rábatamásiban

A mi vidékünk, a Rábaköz kifejezetten nem egy bortermelő vidék. Így aztán nekünk borfesztivál vagy szüreti mulatság helyett be kell érnünk káposztafesztivállal, uborkafesztivállal vagy épp krumplifesztivállal, mint a közelmúltban Rábatamásiban. De találékony a rábaközi ember, mert ha már jóllakott válogatott finom falatokkal például a krumplifesztiválon, azt utána csak le kell öblíteni valami jóféle nedűvel! Így aztán máris kerek a történet, nem vagyunk lemaradva senkitől.

A finom falatok és a nyárvégi forróságban hűsítő ital után (vagy előtt) a lelkiismeret megnyugtatására is alkalmas a részvétel egy-két egészségügyi szűrővizsgálaton. Utána pedig jöhet a szórakoztató műsor. Ilyenféle forgatókönyvvel szolgált a Rábatamási Krumplifesztivál is a vendégeinek. Gyerekek és felnőttek is megtalálhatták elfoglaltságukat az íjászattól a korongozásig, az ételbemutatótól a kirakodóvásárig.

Már csak a címben feltett kérdésre hiányzik a válasz! Mit keres a krumpli a virágcsokorban? Simon Éva és segítője Jandó Katalin adták meg erre a kérdésre a választ. A fesztivál résztvevői és díjazottai különböző csokrokat, kompozíciókat kaptak, és természetesen stílszerűen a fesztivál névadóját, a krumplit is belekomponálták az ajándék csokrokba. A főzőveresny résztvevői "zöldségcsokrot" kaptak, de volt szülinapi és szív alakú virágcsokor is. Spiteller László polgármester a falu kertjeiben összegyűjtött növényekből összeállított virágtálat kapott, melyben ott volt a község címerében látható kacsa is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.