Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 05. 10:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Magyar Szocialista Párt GY-M-S Megyei Területi Szervezete

Mit szeretnek a FIDESZ-KDNP képviselők az útdíjban?

Mit szeretnek a FIDESZ-KDNP képviselők az útdíjban?

A FIDESZ-KDNP képviselői távolmaradásukkal tüntettek, elmaradt az útdíjról kezdeményezett rendkívüli megyei közgyűlés.

Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a megyei közgyűlés elnöke összehívta a megyei közgyűlés rendkívüli ülését " A megyei útdíjakat szabályozó rendelet módosításának kezdeményezése" tárgyában. A sikertelen kezdeményezésről Kránitz László, az MSZP megyei elnöke és frakcióvezetője tájékoztatta a sajtót.

- Az MSZP igazságtalan és indokolatlan sarcnak tartja az új útdíjrendszert, amit múlt pénteki útlezárással határozottan ki is nyilvánítottunk.- kezdte Kránitz László A Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés ellenzéki képviselőivel ezért rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményeztük a mai napra, hogy így tiltakozzunk az eddig ingyenes megyei útszakaszok díjkötelessé tétele ellen. Az útdíj ugyanis nem más, mint egy újabb pénzbehajtás, amellyel a korrupt kormány emberek ezreit kényszeríti arra, hogy fizessenek azért, ami eddig ingyenes volt.

Azt gondoltuk, hogy a kormánypárti politikusok képesek lesznek végre belátni, hogy nekik az őket megválasztó emberek érdekeit kell képviselniük, és bíztunk benne, hogy a józan ész és a megsarcolt emberek iránti együttérzésből ők is fellépnek az újabb teher ellen. Más megyék kormánypárti politikusai legalább eljátszották a lakóhelyükön élőknek, hogy nem értenek egyet az útdíjjal, és óvatosan lázadoztak. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat FIDESZ-KDNP frakciója még a látszatra sem ad. A fideszes képviselők testületileg távol maradtak a mai üléstől, határozatképtelenné tették a rendkívüli közgyűlést.

Sajnálattal látjuk, hogy a megye fideszes politikusaira is ugyanaz az arrogáns és pökhendi viselkedés jellemző, mint országos társaikra. Németh Zoltán párttársai ugyanis mai távolmaradásukkal egyértelműen kinyilvánították, hogy érzéketlenek az emberek problémáira, és a haverokon kívül őket sem érdekli más.- zárta tájékoztatóját Kránitz László.

Képeink a pénteki útlezáró demonstráción készültek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!