Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Június 03. 07:40, péntek | Belföld
Forrás: mti

MKSZ: az RTL Klub és a TV2 szerződéses feltételei sértik a fogyasztói érdekeket

MKSZ: az RTL Klub és a TV2 szerződéses feltételei sértik a fogyasztói érdekeket

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) rendkívüli elnökségi ülést hívott össze az RTL Klub és a TV2 által érvényesíteni kívánt műsordíjak bejelentése után,

mivel álláspontja szerint a meghirdetett szerződéses feltételek súlyosan sértik a fogyasztói érdekeket, diszkriminatívak és törvénysértők.

Az MKSZ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az RTL Klub és a TV2 mögött álló társaság is bejelentette, programdíjat kér a csatorna hagyományos felbontású (SD) adásáért a IPTV-, kábel-, műholdas és MMDS-szolgáltatóktól.

A szövetség közleményében felhívta a figyelmet arra: a hatályos jogszabályok szerint a műsordíjnak és a műsorok terjesztésére vonatkozó szerződési feltételrendszernek mindenekelőtt ésszerűeknek és tisztességesnek kell lennie.

Azt írták: a két csatornára megállapítani tervezett, "egyenként 290+áfa, illetve 294+áfa összegű, vagyis alapszolgáltatásra előfizetőnként számított akár 740 forintos" havi költségemelkedés súlyosan sértené a fogyasztói érdekeket, diszkriminatív akkor is, ha a csatornák késznek mutatkoznak a díjat kedvezményekkel csökkenteni. Az MKSZ álláspontja szerint a magyarországi tévénézőkre nem róható akkora teher, amilyet a TV2 és az M-RTL be akar vezetni.

Hangsúlyozták: a kábelkommunikációs szövetség, tagjainak magyarországi műsorterjesztőjeként, amellett kötelezte el magát, hogy előfizetőinek megfizethető áron a lehető legértékesebb programcsomagokat kínálja. Hozzátették: a fogyasztói érdekeket következetesen képviselni fogják akkor is, amikor a két nagy országos kereskedelmi csatornával tárgyalnak.

Közölték: felkérik a TV2 Média Csoportot és a Magyar RTL-t, hogy vizsgálják felül a most megjelentetett általános szerződési feltételeiket, hogy azok valóban megfeleljenek a jogszabályokban előírt követelményeknek.

Címkék: RTL Klub, tévé, tv, TV2

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.