Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 13. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

MOL-INA csata, és ami mögötte húzódik

MOL-INA csata, és ami mögötte húzódik

Úgy tűnik, a MOL nagyon behúzná a kéziféket az INA-val kapcsolatban. Egyelőre legalábbis minden jel arra utal, hogy a magyar multi értékesítené a horvát olajcégben meglévő részesedését. Az osztrák WirtschaftsBlatt üzleti napilap vezércikke szerint bajban lesznek a horvátok, ha a Mol valóban megválik az INA-tól.

Az írás egy korábbi üggyel von párhuzamot, némi fricskát mutatva a magyar döntéshozók felé. Eszerint a Mol és Magyarország most a saját bőrén tapasztalhatja meg ugyanazt az elbánást, amit négy évvel ezelőtt az OMV-vel szemben alkalmazott. Bár az osztrák lap megjegyzi, hogy az OMV magyarországi távozásának és a Mol horvátországi akadályoztatásának az okai eltérőek.

Szakértők szerint az INA profi irányítását a horvát állam nem tudja felvállalni, így a MOL távozása esetén, egy Unión kívüli befektetőnek értékesíthetik majd a horvát olajcéget. Természetesen az oroszokat sejtik a háttérben. Az INA körüli bizonytalanság hétfőn igencsak kihatott a MOL árfolyamára, amely 2,9 százalékos mínusszal, 14 270 forinton zárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk