Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 16. 13:18, péntek | Kék hírek
Forrás: mti

Molesztálta a diáklányokat a nyíregyházi tanár - Elítélték

Molesztálta a diáklányokat a nyíregyházi tanár - Elítélték

Három év börtönre ítélte a diáklányokat molesztáló kollégiumi nevelőtanárt a Nyíregyházi Törvényszék - közölte a bíróság sajtószóvivője pénteken az
MTI-vel.

Toma Attila bíró tájékoztatása szerint a másodfokú tanács a nevelőt négyrendbeli, kiskorú veszélyeztetésének büntette miatt három évre eltiltotta a közügyektől is.

A törvényszék az ügyben az elsőfokú bíróság korábbi, két év felfüggesztett szabadságvesztés büntetését súlyosította, álláspontja szerint a "büntetés általános célja kizárólag a végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásával érhető el" - írta közleményében a szóvivő.

A vádirat szerint a férfi egy nyíregyházi szakközépiskola kollégiumában nevelőtanárként dolgozott, és az intézeti szabályzatot megszegve rendszeresen bejárt a diáklányok lakrészébe. Benézett a mosdóba, zuhanyozóba, kopogtatás nélkül különböző ürüggyel benyitott a lányok szobájába is.

A férfi 2010 óta a kollégiumban lakó lányok közül többet molesztált, akik nem merték nyíltan visszautasítani közeledését, mert attól tartottak, hogy a többi tanár előtt rossz színben tünteti fel őket és kikerülhetnek a kollégiumból. A diáklányok végül többször jelezték a történteket a többi kollégiumi nevelőnek, akik azonban féltették az állásukat, így nem tették meg a szükséges intézkedéseket - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után