Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2012. Február 14. 07:32, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Most kell tankolni - szerdától drágulnak az üzemanyagok

Most kell tankolni - szerdától drágulnak az üzemanyagok

Üzemanyagár emelésre készülhetnek az autósok. A MOL szerdától bruttó 3 forinttal emeli a gázolaj és 2 forinttal a 95-ös benzin árát.

A mostani emeléssel a gázolaj átlagára 434 forintra, benziné pedig 421 forintra nő. A Mol múlt héten még csökkentette mindkét üzemanyagfajta árát. Egy éve 50 liter benzint 2950 forinttal olcsóbban tankolhattunk és 3700 forinttal került kevesebbe ugyanennyi gázolaj – írta a holtankoljak.hu.

Közben drágult a kőolaj a szabadpiacon, miután a görög politikai vezetés megegyezett a hatályba lépő megszorításokról, ezzel biztosítva egy nemzetközi mentőcsomagot. Így szabaddá vált az út egy 130 milliárd eurós mentőcsomag előtt, amit az eurozóna pénzügyminisztereinek szerdai találkozóján kell majd jóváhagyni. További pozitív irányú nyomást gyakorolt az árfolyamra, hogy az Irán ellen bevezetett intézkedések hatására több társaság, amelyek összesen 100 olajszállító hajót birtokolnak, megszüntetnék szállításaikat az OPEC második legnagyobb kitermelőjéből. Az amerikai könnyűolaj hordónkénti jegyzése súrolja a 100 dolláros szintet, a Brent jegyzése 118 dollár fölött áll.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: Üzemanyag, benzin, gázolaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).