Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 25. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: Inforábaköz

Magán MR diagnosztikai központ működik Szanyban

Magán MR diagnosztikai központ működik Szanyban

Az NL MR Diagnosztikai központ egészségügyi vállalkozásként kiemelkedő minőségű mágneses képalkotói vizsgálatokat kínál.

Nemrégiben kezdte meg a munkát a Rábaköz első MR diagnosztikai központja Szanyban. A beruházás magánvállalkozásban készült el, tulajdonosa Németh Levente, vele beszélgetünk.

- Miért dönt úgy egy agrár végzettségű, mezőgazdaságban dolgozó szakember, hogy egészségügyi szolgáltatást indít?
- Hosszú folyamat volt. Öt-hat évvel ezelőtt szükség volt a családban MR vizsgálatra, és azt tapasztaltuk, hogy egy ilyen vizsgálatra bejutni, időpontot kapni nagyon nehézkes dolog. Akkor vetődött fel bennem, hogy ezt a folyamatot hogyan lehetne meggyorsítani. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha magán egészségügyi szolgáltatóként vállalkozásba kezdenék. Az ingatlan adott volt, nekiláttam felkutatni, hogy milyen gépek szükségesek, milyenek vannak a piacon, hol lehet őket megvásárolni, hogyan működnek? Felkerestem több gyártó, forgalmazó céget, illetve megnéztem több már működő diagnosztikai központot, ahol sok információhoz jutottam. Ezután döntöttem a megvalósításról, ami több évig tartott, többek közt a koronavírus járvány miatt is vesztettem csaknem két évet.
Egy ilyen szolgáltatás működtetéséhez szükséges szakemberek hogy állnak rendelkezésre? Külsős radiológiai szakemberekkel kötöttem szolgáltatási szerződést, minden vizsgálat típushoz a megfelelő szakember végzi a felvételek kiértékelését.

- Nézzük az itt folyó munkát. Tulajdonképpen mi is az az MR?
- Jelentése mágneses magrezonancia képalkotás, amely segít a test belső részeinek részletes képalkotásában, melynek során mágneses mezők és rádióhullámok kombinációját használja. A páciens egy speciális MRI gépbe fekszik, egy erős mágneses mező létrehozása és rádióhullámok kibocsátása után a test különböző szövetei különböző módon reagálnak ezekre a jelekre.

- Mik ennek a vizsgálatnak az előnyei mondjuk a röntgennel és az ultrahanggal szemben?
- Fontos, hogy teljesen fájdalommentes, és nem jár sugárterheléssel, hiszen mágneses rezonancia alapú, ezért semmiféle hosszú távú káros hatása sincs a szervezetre. Szűrővizsgálatként is alkalmazható magas kockázatú páciensek esetén. A fejlett diagnosztikai eljárások közé tartozik, rendkívül korszerű. Pontosan feltérképezhető vele a kívánt terület, a páciens testébe történő fizikai beavatkozás nélkül vizsgáljuk meg a belső szerveket, a szöveteket és a csontszerkezetet. A legmodernebb készülékek és hozzájuk tartozó szoftverek állnak rendelkezésünkre a vizsgálatokhoz.
Az MR vizsgálatnak több fajtája is van, attól függően, hogy a test mely részéről, illetve milyen szövetről készül a felvétel. Jelenleg vizsgáljuk az agy- és gerincvelőt, az érrendszert, a belső szerveket, csontokat és ízületeket. A vizsgálat eredménye nagy felbontású kép a test belső felépítéséről, amely számos betegség jelenlétének igazolására alkalmas.

- Ha valakinek szüksége van ilyen típusú gyors megoldásra, az hogyan érheti el ?
Időpontot lehet foglalni a 0630/5973533 telefonszámon, vagy e-mailben a nlmedical@nlmedical.hu címen, de bejelentkezhetnek a honlapunkon is. Szanyban, az Ady Endre u. 65 szám alatt találnak bennünket. A vizsgálatot kizárólag magánfinanszírozásban lehet igénybe venni, az árakról itt tájékozódhat, a vizsgálat után helyben kell fizetni. Azt tudjuk garantálni, hogy aki időpontot kér, az három napon belül jöhet a vizsgálatra. Orvosi beutaló nem kell, de hasznos, ha van, mert az orvos pontosan meg tudja határozni, hogy milyen típusú vizsgálatra van szükség. Fontos, hogy ha a betegnek vannak korábbi leletei, azokat is hozza magával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!