Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 05. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Bágyogszovát Önkormányzata

Nagy-árok menti bográcsparti

Nagy-árok menti bográcsparti

Korábbi hírünkben már beszámoltunk a bágyogszováti rendezvényről. Az önkormányzattól még több információt és fényképet kaptunk, amit ezúton közlünk. Köszönjük.

Településünkön mindig is nagy népszerűségnek örvendtek a lovas programok, lovasbemutatók, így került megrendezésre az első Nagy-árok menti bográcsparti Bágyogszováton.E rendezvény azonban – ahogy a neve is sugallja – nem „csak” a lovakról és a fogathajtásról szólt, hanem kiegészült egy kis bográcsozással, valamint kulturális programokkal.

A fogathajtás délelőtt 11 órakor vette kezdetét a „Lődomb” mögötti területen. A bemutatóra 25 fogattal nevezetek be, ebből 3 négyes fogat, 14 nagy kettes fogat és 8 pónifogat volt. A helyezések pedig a következőként alakultak a nap folyamán:

Négyes fogatok versenyében:
1. helyezett: Horváth Gábor
2. helyezett: Szalai Gábor
3. helyezett: Takács Attila
Nagy kettes fogatok versenyében:
1. helyezett: Nagy Tamás
2. helyezett: Gerőly Tibor
3. helyezett: Király Imre
4. helyezett: Horváth József
5. helyezett: Karsai Gábor
6. helyezett: Ivánkovics Zoltán
Pónifogatok versenyében:
1. helyezett: Borbély Ákos
2. helyezett: Ifjú Csaba
3. helyezett: Laki Richárd
4. helyezett: Bognár Martin
5. helyezett: Nyerges Kristóf
6. helyezett: Meszlényi Miklós

A fogathajtással párhuzamosan délben a sátornál finom bográcsgulyást fogyaszthattak a rendezvényre kilátogató érdeklődők. Horváth László polgármester megnyitója után a színpadon elsőként az Architect Együttes lépett a színpadra, melyben ismerős arcot is felfedezhettünk, - Kovács Rolandot – az együttes dobosát. Az ízletes ebéd „ledolgozására” buzdítottak a győri Dimenzió Tánc Sport Egyesület tagjai egy ZUMBA partival, melyen az instruktorokat a bágyogszováti „zumbások” kísérték.
A délutáni órákban Bágyogszovát (és Bodonhely) apraja és nagyja követte egymást a színpadon változatos, színes és igényes műsoraikkal, amelyet a lelkes közönség hatalmas tapssal jutalmazott.
Felléptek: a bágyogszováti Borostyán Klub tagjai, a Napsugár Művészeti Iskola helyi növendékei, az egyre nagyobb ismertségnek és elismertségnek örvendő Bodonhelyi show-táncosok, valamint a helyi néphagyományokat őrző Rozmaring Néptáncegyüttes.
„Szól a nóta a nagyszínpadon” így jellemezhetnénk a következő fellépők műsorait. Elsőként Magyarország egyik legnépszerűbb előadóművésze, a Jászai Mari-díjas színésznő, operett énekes Oszvald Marika lépett a színpadra; aki egyszerűen lenyűgözte a jelenlévőket, energikus, derűs lényével, csodálatos hangjával és fantasztikus cigánykerekezésével. A művésznőt - polgármesterünk figyelmességének köszönhetően - születésnapja alkalmából egy csokor virággal köszöntötte fel. Majd a Sógorok Együttes fergeteges hangulatú mulatós bulit varázsolt a zsúfolásig megtelt sátor alá.
A község májusfáját a helyi Ifjúsági Klub tagjai és a jelenlévő „tapasztalt öregek” közös erővel állították fel. A bográcspartit hajnalig tartó utcabál zárta.

Az Önkormányzat ezúton köszöni mindazok segítségét, támogatását, akik e rendezvény létrejöttében és sikeres lebonyolításában bármilyen szerepet vállaltak.

Bízunk benne, hogy minden résztvevő jól érezte magát és sikerült számára kellemes kikapcsolódást szereznünk.

Kiss Andrea

Címkék: Bágyogszovát

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.